Какво ще направи с 1 милиард долара бившата съпруга на Бил Гейтс

Още преди развода си с Бил Гейтс Мелинда Френч беше посветила голяма част от работата си на филантропска дейност. Фондацията, която създават с бившия й съпруг – Bill & Melinda Gates, до 2022 г. е дарила 59.1 милиарда долара за различни каузи.
В момента това е и основното занимание на 59-годишната Френч. Тези дни тя съобщи, че през следващите две години ще отдели 1 милиард щатски долара за женски каузи и полово равноправие по света.
От тях около 200 милиона ще отидат за организации в САЩ, които се борят за полово равноправие и защита на репродуктивните права на жените. С други думи – Мелинда Френч ще се опита да се справи с растящата тенденция за забрана на абортите в страната.
Самата тя пише в New York Times, че се чувства длъжна да се заеме с тази кауза, след като през 2022 г. Върховният съд в САЩ премахна конституционното право на жените на аборт. “Колкото и шокиращо да звучи, едногодишната ми внучка може да израсне с по-малко права, отколкото съм имала аз.”
Парите ще бъдат разпределени през компанията на Мелинда Френч Pivotal Ventures, защото наскоро тя се оттегли от позицията си във фондацията Bill & Melinda Gates. Сред останалите каузи, които щедрата сума ще подкрепи до 2026 г., са грижа за психическото и ментално здраве на жените, икономическа независимост на жените, както и регионални организации, пишат ВВС.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Раздяла или не - какво иска Дженифър Гарнър за Бен Афлек и Дженифър Лопес

В последните седмици слуховете, че Дженифър Лопес и Бен Афлек са в обтегнати отношения и нищо чудно да стигнат до развод са все по-упорити. Допълнително масло в огъня наливат и самостоятелните им появявания на публични събития и нежеланието им да коментират какво се случва с техния брак. На фона на […]

Subscribe US Now