Когато Джо Байдън се оплете в лъжите си

Че американският президент Джо Байдън е на години вероятно забравя някои неща, едва ли е изненада, но когато застане пред аудитория от милиони и открито говори лъжи, вече е съвсем друго.
В реч пред военнослужещи, които отбелязват годишнината от терористичните атаки от 11 септември 2001 г., президентът Джо Байдън лъжливо заявява, че е бил на място в деня след падането на кулите близнаци в Манхатън. “Присъединявам се към вас в този тържествен ден, за да подновим нашия свещен обет: никога да не забравяме. Никога не забравяйте. Ние никога няма да забравим всеки от тези ценни животи, откраднати твърде рано. Спомням си, че стоях там на следващия ден и гледах сградата. И имах чувството, че гледам през портите на ада, изглеждаше толкова опустошително”, са точните думи на Байдън, който наскоро се върна от Азия.
Въпреки увереността му, според отразяването на C-SPAN на процедурите в Сената на САЩ на 12 септември 2001 г., Байдън е бил във Вашингтон, окръг Колумбия, и е изнесъл реч в Сената. Записите показват, че Сенатът се е събрал сутринта и е проведен секретен брифинг за всички сенатори този следобед в 14 ч. Записите също демонстрират, че Байдън е участвал в гласуване на съвместна резолюция, осъждаща терористичните атаки по-късно същия следобед.
Попитани за лъжовното твърдение, от Белия дом предоставят снимка и статия, показващи, че Байдън, тогава сенатор от Делауеър, отива на мястото на атентата чак на 20 септември 2001 г., а не както твърди на 12 септември.
Възможно е, разбира се, Байдън наистина да е запомнил погрешно, кога точно се е случило посещението му в Ню Йорк, макар да е малко вероятно. Истината, както припомнят от CNN e, че като президент той многократно е правил неверни твърдения за миналото си. И за да ни убедят, дават няколко примера.
Един съвсем пресен такъв е, че го прави два пъти и то в една реч през изминалия месец. Първо, фалшиво твърдейки, че е бил свидетел на срутване на мост в Питсбърг през 2022 г. Той  всъщност посещава мястото повече от шест часа след срутването. И второ, лъжливо споменавайки, че дядо му е починал само дни преди неговото собствено раждане в една и съща болница. Дядо му по бащина линия почива повече от година преди това и то в друг щат.
През 2021 г. и 2022 г. Джой Байдън лъжливо твърди, че е бил арестуван по време на протест за граждански права – преди това той казва само, че полицай го е отвел у дома от протеста. Фалшиво е и уверението му, че е посетил синагогата в Питсбърг, където са убити 11 души при масова стрелба през 2018 г. Той всъщност само говори с равина на синегогата по телефона, но така и не присъства на мястото на инцидента.
Да не споменаваме за лъжовното му твърдение, че е посещавал Ирак и Афганистан като президент – Байдън прави многократни посещения като сенатор и вицепрезидент, но не и като президент. Американският президент също така измамно описва взаимоотношенията си преди десетилетия с покойния израелски министър-председател Голда Меир. И това далеч не са всички лъжи, които Джо Байдън изрича през годините, като продължава да се оплита в тях.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Румънската тенисистка, хваната с допинг

Професионалният спорт отваря много врати и възможности, но изискванията към спортистите също са високи. Не само откъм подготовка, но и откъм това какви вещества приемат. Защото за да бъде един двубой равностоен, не трябва никой да е взимал забранени субстанции. Нещо, което Симона Халеп знае отлично, но въпреки това е […]

Subscribe US Now