Когато имената на коли всъщност са вулгарни изрази

През годините сме виждали наистина много модели, излизали на пазара, а почти всички в имената си имат някакви скрито послание или пък значение.
Така например Volkswagen кръщават един от емблематичните си модели – Golf, на океанското течение Гълфстрийм. Но понякога имената на моделите могат да предизвикат проблеми и да се наложи да бъдат сменени. Поне в някои райони на света.
Така например Hyundai Kona, която бе пусната за  първи път на пазара през 2017 г., не се продава под това име в Португалия.
Всъщност името Kona идва от западната област на остров Хавай, но на португалски значението е доста по-различно. Доста по-вулгарно, защото се оказва, че Kona на португалски е вулгарен жаргон за вагина.
Така се стига до решението Hyundai да продават Kona в Португалия под името Kauai – друга област на Хавай. Mitsubishi също срещат проблеми с превода, когато пускат на пазара Pajero.
На японския производител му се налага да преименува Mitsubishi Pajero на Mitsubishi Montero в Южна Америка, защото там Pajero е жаргон за човек, който мастурбира често, пише News.com.au.
Точно по същата причина Buick преименува LaCrosse в Канада, на Allure, защото в страната LaCrosse е жаргон за човек, който мастурбира редовно. Mazda пък преименува Laputa в испаноговорящите страни, защото там la puta означава проститутка.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бруклин Бекъм в 18 факта

Днес, 4 март, рожден ден празнува най-големият син на Дейвид и Виктория Бекъм – Бруклин.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now