Когато на Чарлз му се наложи да охлажда стастите

Факт е, че след смъртта на Елизабет Втора антимонархическите настроения се засилиха. Това важи не само за Великобритания, където редовно има протестиращи на събития, на които присъства крал Чарлз, но и за други държави от Общността на нациите.
Австралия е една от тях. Откакто през миналата година страната се сдоби с нов премиер в лицето на Антъни Албанезе, обещания за референдум за премахване на монархия се увеличиха, както и австралийците, които искат да живеят в република.
На този фон първото посещение на Чарлз в качеството му на крал в държава от Общността на нациите беше изненадващо – той и Камила избраха Кения за целта. С което още повече настроиха Австралия, както и съседната Нова Зеландия срещу себе си.
Явно сега 75-годишният крал ще се опита да поправи грешката, защото според Sydney Morning Herald през октомври 2024 г. Чарлз и Камила ще пристигнат на посещение в Австралия. То ще включва още Нова Зеландия, както и Самоа, където кралят ще присъства на среща на Общността.
За момента Бъкингамският дворец е потвърдил единствено посещението на Самоа, но според източник в австралийското правителство, визитата на крал Чарлз в Австралия догодина също е сигурна. Дали тя обаче ще промени антимонархическите настроения в страната е спорно.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Поредният отчаян ход на принц Хари

След като взе тежкото решение да напусне кралския двор, принц Хари да покаже, че е силен и независим и да си търси правата по съдебен път. Първо двамата с Меган Маркъл заведоха дело срещу британски таблоиди заради неверните според тях разкрития. А след това бившият херцог на Съсекс реши да […]

Subscribe US Now