Поредният отчаян ход на принц Хари

След като взе тежкото решение да напусне кралския двор, принц Хари да покаже, че е силен и независим и да си търси правата по съдебен път. Първо двамата с Меган Маркъл заведоха дело срещу британски таблоиди заради неверните според тях разкрития. А след това бившият херцог на Съсекс реши да защити честта си и като оспори решението да бъде оставен без охрана след Мегзит.
Делото бе внесено в съда още през 2020 г., но чак сега има раздвижване по него и вече е във Върховния съд. Очевидно стремейки се да стане кралската личност, влизала най-много пъти в съдебна зала, принц Хари отново ще застане пред съдията и заседателите, за да заяви, че бил “несправедливо третиран” с отказа на Министерството на вътрешните работи да му предоставя “същата степен” на лична защита при престоя му на Острова.
По думите на принц Хари, това решение е взето от двама души от екипа на покойната кралица Елизабет Втора – сър Едуард Йънг и граф Рослин. А, според него, не е трябвало да се позволява членове на кралското семейство да оказват влияние, за да се стигне до този резултат.
Изслушването в съдебната зала на по-малкия син на крал Чарлз идва дни след излизането на пазара на скандалната книга на Омид Скоби, в която Чарлз и Кейт Мидълтън са посочени като двете кралски особи, които са правили расистки изказвания по адрес на Арчи – сина на Хари и Меган, припомня Independent.
От кралския двор все още обмислят възможните действия, които да предприемат, като не е изключено отново да се прибегне до съд. Въпреки че авторът е категоричен, че нищо от написаното не е повлияно от бившата кралска двойка, подобни съмнения очаквано се прокрадват в публичното пространство.
Междувременно колективният иск на принц Хари и още седем известни личности, сред които и Елтън Джон, получи разрешението да продължи да се разглежда от Върховния съд. Принцът също така очаква финалното решението по делото за неприкосновеност на личния живот срещу издателя на Daily Mirror, след като стана първият член на кралското семейство, който сяда на свидетелската скамейка в последните 130 години. 
Очевидно принц Хари ще се бори докрай, за да защити честта си и семейството си, но с всяко следващо дело той сякаш все повече се отдалечава от роднините си, а една евентуална загуба би била поредният му провал. Изглежда обаче сякаш вече няма право на такива.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Една щастлива новина за почитателите на "Закон и ред"

Любимата на мнозина криминална поредица “Закон и ред” започва своя 25-ия сезон. Но още по-хубавата новина за почитателите е, че в него се завъща и една от емблематичните му героини. 43-годишната актриса Кели Гидиш ще влезе отново в ролята на Аманда Ролинс в премиерата на предстоящия сезон, който ще започне […]

Subscribe US Now