Кого подкрепи Анджелина Джоли

В последно време името на Анджелина Джоли много по-често е свързано с различни благотворителни инициативи, акции за защита на най-уязвимите групи хора по света, както и привличане на внимание към различни значими каузи, отколкото с киното.
Една от последните й публикации в Instagram не прави изключение.
В нея актрисата изрази подкрепата си към жените в Иран, които за пореден ден излизат на демонстрации за правата си. Протестите започнаха след смъртта на Махса Амини – 22-годишна жена, която почина, след като беше задържана от “моралната полиция” на страната.
47-годишната Джоли публикува поредица снимки от протестите, които излязоха и извън границите на Иран. “Моите уважения към смелите, упорити и безстрашни жени на Иран”, пише тя.
И продължава: “Жените нямат нужда от това някой да следи морала им, да промива мозъците им или да контролира телата им. Те имат нужда от свободата да живеят и дишат без заплахи и без насилие”.
Джоли допълва публикацията си с актуалните хаштагове на протестите #WomanLifeFreedom и #MahsaAmini. Според последните информации на Reuters протестите продължават в много градове в Иран, а убитите при потушаването им от властите до момента са 83 човека, между които има и деца.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Това ли е новото гадже на Дуа Липа

В края на май тази година Дуа Липа заяви, че всичко, което иска, е… Дуа Липа. Очевидно е доволна от този етап от живота си и се чувства добре в собствената си компания. “Без да се притеснявам какво ще кажат хората, че вечерям сама или че ходя сама на кино. […]

Subscribe US Now