Кой е най-евтиният град в Западна Европа

Ако търсим да резервираме евтина почивка през 2024 г., то имаме страхотно предложение. Оказва се, че Лисабон в Португалия, е най-евтиният от 173 града, анализирани от Economist Intelligence Unit.
Цените са се повишили средно със 7,4% миналата година, но този португалски град, разположен на някои доста стръмни хълмове, си остава доста рентабилна дестинация за пътуване и според Metro и най-евтината в Западна Европа.
Технически най-евтиният град в света все още е Дамаск, Сирия, както беше през 2022 г., но дотам определено не е препоръчително да се ходи, защото това една от “потенциално най-опасните страни” за посещение.
Хранене навън може да ни струва малко над 20 лв на вечер на човек, докато една наливна бира е под 5 лв. Настаняването също е евтино, тъй като престоите в Airbnb струват едва 50 лв на вечер. Да видим и някои идеи какво можем да правим в Лисабон.
Можем да започнем пътуването си чрез TukTuk с Live Portugal и да се насладим на някои от най-добрите гледки в Лисабон. Десертът pastel de nata и местния алкохол Ginja са само малка част от страхотните предложения с храна и вино от тяхната обиколка, докато гледаме залеза над някои от забележителностите на града с брилянтна гледка към замъка “Сан Жоржи”.
Ако искаме да усетим оживения нощен живот, трябва да отиден на Pink Street в железопътната гара Cais do Sodre. Както подсказва името, това буквално е улица, която е розова, облицована с барове и клубове. Скритият скъпоценен камък е Park Rooftop със зашеметяващ бар на покрива, който сервира вкусни коктейли.
Пазарът TimeOut също е страхотно място, изпълнено с безброй опции за храна, от които да избираме, които са по джоба на всеки. Лесно е да стигнем и с историческите трамваи на Лисабон.
След като проучването приключи, Barrio Do Avillez е мястото, където да отидем за зареждане и освежаване. Хосе Авилес е един от най-известните готвачи в Португалия и единственият роден португалец, включен в 50-те най-добри в света. Той стои зад това бижу от Лисабон. Barrio Do Avillez е разделен на три различни ресторанта, но Páteo е мястото, което не бива да пропускаме. Рибата и морските дарове царуват тук.
Да, историческата португалска столица на брега на Атлантическия океан е известна със своите очарователни квартали, морска история и жизнена култура. Емблематичните забележителности включват кулата Белем и манастира Жеронимуш, затова не бива да ги пропускаме. Хълмистият пейзаж на града, цветните сгради и оживената фадо музикална сцена го правят уникална и популярна дестинация. Всъщност разходките по многобройните хълмове са част от преживяването на Лисабон, което определено си струва.
Но ако сме ентусиасти за море, ни очаква приятна изненада, тъй като Лисабон предлага огромна гама от опции за плаж и всички те са много достъпни. Всъщност Лисабон е единствената европейска столица с плажове, така че определено трябва да се възползваме поне от един. 
А ако искаме дори още по-евтин вариант за море, то товага със сигурност трябва да се замислим за Албания тази година. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

По-хубаво и от златен олимпийски медал - голямата новина на Мадлен Радуканова

През последните 15 години художествената гимнастика ни е дала много повече поводи за гордост, от който и да е друг спорт. А успехите в различните състезания на момичетата от националния отбор са ни изправяли на крака не един и два пъти. Може би най-запомнящият се бе, когато през 2020 г. […]

Subscribe US Now