Кой е платил за раждането на Джулия Робъртс

На 28 октомври Джулия Робъртс отпразнува 55-ия си рожден ден. Това беше и поводът един изненадващ факт за живота ѝ да бъде разкрит.
По време на събитие във Вашингтон, в разговор с колежката си Кейл Кинг, самата Джулия е споделила още през септември, че семейството на Мартин Лутър Кинг-младши всъщност е платило за раждането ѝ.
Този любопитен факт обаче става известен чак сега, месец по-късно, благодарение на споделянето му с видео в Twitter от Зара Рахим, бивш стратегически съветник на Барак Обама. По този начин тя отбелязва рождения ден на Джулия Робъртс, като в същото време и разкрива за влиянието на семейство Кинг в живота на актрисата.
В разговора Робъртс признава, че хората, платили болничната сметка при раждането ѝ, са не кои да е, а Мартин Лутър Кинг-младши и съпругата му Корета Скот Кинг. Актрисата не крие, че тогава и двамата много са помогнали на родителите ѝ.
По-нататък става ясно, че семействата Кинг и Робъртс са били близки. Приятелството им се е заформило след като родителите на актрисата приели децата на Лутър Кинг-младши да учат в актьорското училище, което тогава ръководели. А както вероятно се досещаме, това е бил забележителен жест, предвид тогавашната дискриминация към чернокожите.
По време на разговора Кейл Кинг аплодира семейството на Джулия Робъртс. Все пак, те също са изиграли важна роля при интегрирането на чернокожи на театралната сцена, и то във времена, когато расовата несправедливост е била висока, пише Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Панирани тестиси и варени лимфни възли станаха хит във "Фермата" СНИМКИ

Поредно тежко изпитание очаква риалити героите във “Фермата”, но, този път, на кулинарния фронт. Те ще трябва да приготвят деликатеси, които не всеки може да преглътне – панирани тестиси и варени лимфни възли. Претендентите за стоте бона ще трябва да разфасоват теле, да извадят семенниците му и да ги сготвят […]