Кой е в “кралския” списък с гости за коронацията

Коронацията на крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще започне след няколко часа. Докато сме в очакване на тържествената церемония, правим преглед на специалните гости, които са потвърдили присъствието си на събитието.
В разрез с традицията досега и като опит да бъде по-модерен, Чарлз е поканил и много други монарси на церемонията. Векове наред традицията е повелявала короновани особи от други държави да не присъстват на коронацията на британския монарх, защото церемонията е знак на единение между него, бог и поданиците му, поясняват Tattler.
Сега обаче крале не само ще присъстват, но и са доста. Девет действащи европейски монарха, кралските семейства на Бутан, Йордания, Тонга и Тайланд, маорски крал от Нова Зеландия, представители на имперското семейство на Япония, както и членове на бившите кралски семейства на България, Румъния, Гърция и Сърбия ще присъстват в Уестминстърското абатство. Ето и по-популярните сред тях.
Крал Абдула Втори и кралица Рания от Йордания
Крал Вилем-Александър и кралица Максима от Нидерландия
Принц Хаакон и принцеса Мете-Марит от Норвегия
Крал Филип и кралица Матилде от Белгия
Крал Фелипе Четвърти и кралица Летисия от Испания
Принц Фредерик и принцеса Мери от Дания
Крал Карл Густав и принцеса Виктория от Швеция
Принц Фумихито и принцеса Кико от Япония
Принц Алберт и принцеса Шарлийн от Монако
Бившият цар на България Симеон Сакскобургготски
Емирът на Катар Тамим Бин Хамад Ал Тхани
Султанът на Бруней Хасанал Болкиах

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Палавница! Синоптичката Лора заби известен бизнесмен

Лора Георгиева е вече на 35г., а все още си търси мъж по размера на банковата сметка, а не по това дали става за семейство. Очевидно всичките тези години не са я направили по-мъдра и осъзната, пише “Уикенд”.  Това става ясно от новия милионер, с когото Лора си ляга. Става въпрос […]

Subscribe US Now