Коя е най-добрата страна за пенсионери в Европа

Едва ли има човек, който да не си е представял как живее идилично на някое тихо и кротко място, когато остарее. А има и организации, които правят проучвания кои са най-подходящите места да си пенсионер.
Според една от тях най-идеалната държава за това е Португалия. Тя получава 7.83 от 10 точки за дестинация, подходяща за живот за хора над 65 години. Плюсовете й са слънчевото време, многото плажове и относително ниската цена на живот там.
Качествените вина, голф игрищата и невероятната природа са другите плюсове на родината на Кристиано Роналдо според Moving to Spain – организацията, провела проучването. Тя проучва основно условията, които биха се сторили подходящи за американските пенсионери.
Според нас обаче Португалия наистина е чудесно място, където всеки възрастен човек, който търси спокойствие, топлина и добри условия на живот, може да прекара третата част от живота си.
На второ място в класацията се нарежда Испания, а на трето – Гърция. И тук идва привидната изненада – България се класира на четвърто място като държава, подходяща за спокоен пенсионерски живот. Страната ни получава 6.39 от 10 точки, като изпреварва Франция.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сигнал до БЛИЦ: Мъртво пияният зет на Николина Чакърдъкова наръга мъж, тя прикрива случая!

Мъртво пияният зет на Николина Чакърдъкова – Симеон Бакалов, е наръгал друг мъж при побой в курортното село Балдево, община Гоце Делчев, става ясно от читателски сигнал, изпратен до БЛИЦ. “Вчера бях на почивка в куротното селце Балдево, община Гоце Делчев. В 12 през ношта видимо мъртво пиян младеж се […]

Subscribe US Now