Колко струва кралското семейство на данъкоплатците

За английското кралско семейство 2022 г. е белязана от 70-годишния юбилей на кралицата на престола. С него са свързани редица събития, като едно от най-противоречивите се оказа обиколката на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Карибския регион.
Херцозите посетиха Белиз, Ямайка и Бахамските острови, но не навсякъде бяха посрещани с радост.
Макар Елизабет все още да е държавен глава на тези държави, все повече хора смятат това за унизително предвид колониалното си минало и факта, че предците им са били третирани като хора втора ръка от короната.
Допълнително масло в огъня наля и официалният отчет за разходите на кралското семейство и колко е струвало то на британския данъкоплатец за последната финансова година. Оказва се, че карибският тур на Уилям и Кейт е излязъл 227 375 паунда на данъкоплатците.
Второто най-скъпо пътуване е проведено от принц Чарлз – през ноември 2021 г. той е на посещение в Барбадос, където кралицата официално е премахната като държавен глава и е избран първият президент на острова. Пътуването излиза 139 хил. паунда.
На трето място е самата Елизабет с пътуването си с кралския влак до Корнуол за срещата на страните от Г7 през юни миналата година. Разходите по него възлизат на 31 750 паунда.
От People цитират още 179 полета с хеликоптер на обща стойност 910 хил. паунда и 24 чартърни полета със самолет, стрували 282 хил. паунда.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Люси Иларионов го закъса с парите и се наложи да обяви фалит

Музикалният режисьор Людмил Иларионов Люси успя да се отърве от заведението за бързо хранене, което отвори през 2020 г., точно един ден преди да обявят извънредно положения у нас заради COVID-19. Оттогава до днес мястото отчита само загуби за 47-годишния творец и половинката му певицата Ани Хоанг. Преди две седмици двойката е посетила […]

Subscribe US Now