Лъже ли Бъкингамският дворец за Хари и Меган

Едно нещо няма как да отречем на Harry & Meghan – превърна се в най-гледаната документална продукция на Netflix и успя да прикове зрителите пред екрана за 81.55 милиона часа само в първата седмица от излизането си.
Лиз Гарбъс – режисьорката на шестте серии, има още доста поводи за гордост. “Ясно ми беше от момента, в който се захванах, че интересът щеше да е огромен”, казва тя в скорошно интервю за Vanity Fair.
Гарбъс не е някой случаен творец – филмите й са изследвали теми като смъртното наказание (The Execution of Wanda Jean), правосъдието (Who Killed Garrett Phillips?) и изборните права (All In: The Fight for Democracy). Затова и да прави документален филм за монархията не й се струва като нещо изключително.
“Не смятам, че да поставяш монархията под въпрос е някакво светотатство по същия начин, по който не смятам, че да имам съмнения в американското правителство е светотатство. Това е ролята ни на разказвачи на истории – да мислим критично и да задаваме въпроси.”
Може би точно тази гледна точка на Гарбъс и позволява открито да обвини Бъкингамския дворец в лъжа. “Бъкингамският дворец твърди, че не сме ги потърсили за коментар по съдържанието на документалната поредица, а ние го направихме”, казва тя.
И допълва, че това е начин Harry & Meghan да бъде дискредитирана като продукция. “Когато дискредитират цялото шоу, дискредитират и съдържанието му – чувствахме се все едно сме Алиса в Огледалния свят”, допълва режисьорката.
Всяка от шестте серии на Harry & Meghan започва с предупреждението, че кралското семейство е отказало коментар върху съдържанието им. Още след излизането на първите три епизода обаче източник от Бъкингамския дворец казва пред People, че никога не са били търсени за коментар.
По-късно отново източник на кралското семейство допълва пред изданието, че всъщност и Бъкингамският дворец, и Кенсингтън, където са пиар офисите на принц Уилям, са били потърсени за коментар, но не директно от Netflix или от Меган, и Хари, а от трета страна.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Емануела: Ако пия бира като Риана, ще кажат, че съм селянка ВИДЕО

Фолк звездата Емануела е гост на Красимир Красимиров в светския подкаст “Не съм такъв човек”, където открехна завесата на личния си живот и разкри една неподозирана страна за себе си.  Хитовата изпълнителка разказа как се е решила да се занимава с пеене и защо представителките на този жанр са набеждавани, […]

Subscribe US Now