Лили Иванова се хвали, че на тези години ще се чекне на пилон

Лили Иванова ще пее на откриването на пилон, обяви самата тя в социалните мрежи.
 

Певицата ще извиси глас на Роженските ливади, където ще бъде монтирано уникалното съоръжение.
„Пилонът ще е висок 111 м, защото това символизира площта на държавата – 111 000 кв. км“, заяви пред „Телеграф“ Владислава Андреева от организаторите на събора. И поясни, че първоначално не са търсили рекорд, но проверили и забелязали, че в Европейския съюз най-високият пилон е 100 м в Хамина, Финландия. Роженският обаче ще е рекордьор, защото ще е на най-високото място, където е поставен голям пилон с национален флаг – 1450 м. Андреева поясни още: „Пилонът ще е коничен стълб, отдолу ще има като паметник с капсула на времето, която да бъде отворена след 111 г. Ще има една голяма мраморна карта на България с размери 6х3 м. Тя ще бъде разделена по области, като на всяка област ще има послание. Тези послания се събират до утре (б.р. – броя днес). Картата ще бъде изработена безвъзмездно от учениците по каменоделство от село Кунино, Врачанско“.
Самото откриване на пилона е на 13 юли, четвъртък. А от следващия ден започва Националният събор на животновъдството и народното творчество. Двете събития ще прелеят едно в друго. И след церемонията по откриването на пилона ще има концерт на Лили Иванова.

„Самата церемония по откриването ще е доста внушителна и мащабна, ще участват повече от 1000 души. Такъв вълнуващ и запомнящ се спектакъл досега не е правен у нас на открито. Съборът в Рожен е най-българското събитие, което се прави в последните 7-8 години. Срещат се българи отблизо и далеч. Много българи от чужбина специално си идват за събора“, допълни г-жа Андреева.
Съборът на народното творчество и животновъдство на Рожен ще бъде от 14 до 16 юли. Изданието този юли ще отбележи 125 години от началото на Роженския събор, превърнал се в символ на силната вяра в корените, традициите и духа на българската нация. Началото е поставено през 1897 г., когато по инициатива на отец Ангел Инджов, свещеник в с. Соколовци, на Роженските поляни се събират родовете, разделени от тогавашната граница с Турция. Годишнината ще бъде отбелязана с обща родова среща на наследниците на първите родопски родове от с. Долно Дерекьой (днес с. Соколовци) и околността, поставили началото на традицията Рожен. Ще бъде започната символична алея с „Елите на родовете“, която ще възстанови вековната традиция всеки стар род от Соколовци и околността да има свое символично място, белязано с дърво ела на Роженските поляни, за своите срещи.
 
В специализирани изложения посетителите на събора ще видят различни видове овце, кози, кучета, говеда и биволи, млечни и месни храни от фермата, селскостопанска техника и оборудване. Ще се представят различни видове традиционни занаяти, местни обичайни ястия и печива. В програмата на събитието са включени конни атракции, изпълнения на нестинари, народни веселби, надигравания и грандиозни вечерни концерти./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Ох, на батко: Стефани от "Сървайвър" лъсна чисто гола, разчекната и възбудена СНИМКИ 18+

Eротичният модел и инфлуенсър Стефани Разсолков, по-известна с псевдонима Tattstoner, заработва здраво от където може – през голи снимки в платформата OnlyFans, та дори като продава буркани с урината си. БЛИЦ припомня, че красавицата бе част и от едно от най-актуалните и интересни предавания в родния ефир – “Сървайвър”. Тя обаче […]