Неудобният момент между Камила и Бриджит Макрон

Гафовете по време на дипломатически събития са относително редки, затова пък винаги дават повод за коментари. Доста такива се изписаха във връзка с отбелязването на Деня на десанта в Нормандия, където присъстваше британска кралска делегация.
По случай 80-та годишнина от събитието, сложило край на Втората световна война, крал Чарлз и Камила бяха дошли да положат венци на Британския мемориал във Вер-сюр-Мер. Заедно с тях бяха френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит.
Двете дами, облечени изцяло в бяло, застанаха пред мемоариала, за да положат всяка отделен венец. Оттегляйки се назад след полагането на венеца 71-годишната Бриджит Макрон опита да хване ръката на 75-годишната Камила като жест на съпричастност.
Съпругата на крал Чарлз обаче отдръпна облечената си в ръкавица ръка, като така постави първата дама на Франция в леко неловка ситуация. Малко след това двете се присъединиха към съпрузите си.
Според някои хора г-жа Макрон е нарушила протокола с действието си. Етикетът за общуване с кралски особи обаче отдавна не е същият, както от преди векове – самият Чарлз мигове преди това прегърна сърдечно Еманюел Макрон.
Затова и поведението на съпругата му Камила по-скоро показва назадничавост и липса на такт. Както отбелязва коментар в Х: “Камила пропусна възможността да покаже, че кралското семейство е част от XXI век”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

"Кралят на моето сърце" - как кралица Рания и принц Абдула отбелязаха юбилей и годишнина

Кралица Рания и принц Абдула са сред най-коментираните и обичани кралски двойки в света и това не е никак случайно. Двамата са заедно вече повече от три десетилетия, имат четири деца и са пример за това как една силна любов може да те дърпа напред и колко важно е винаги да […]

Subscribe US Now