Нов отказ за крал Чарлз

И докато в някои кралски дворове се състоят и готвят сватби, в други предстоят коронации. Разбира се, че говорим за крал Чарлз и предстоящата му коронация, която ще се състои на 6 май.
Интересно е, че официалните покани за церемонията все още не са изпратени – това ще стане чак през април. Което не означава, че Бъкингамският дворец не прави неофициални запитвания към евентуалните поканени дали ще имат възможност да присъстват.
Сред тях е и американският президент Джо Байдън. Програмата му за месец май все още не е финализирана, но според неназован представител на Белия дом президентът най-вероятно няма да уважи коронацията, пишат Time.
“Това не е типът събитие, на което Джо Байдън би присъствал”, коментира той. Причините са комплексни. Макар да храни топли чувства към покойната Елизабет Втора, президентът като цяло има противоречиво отношение към монархията заради ирландския си произход.
Ако той не присъства на коронацията на крал Чарлз, определено ще затвърти традицията, поставена от Дуайт Айзенхауър. Той също не присъства на коронацията на кралица Елизабет на 2 юни 1953 г., а изпраща делегация, която да го представлява.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Диана Димитрова отново усмихната

В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с признанието й, че е била жертва на насилие от страна на свой колега. Извън скандала обаче, актрисата има много поводи за гордост в професионален план. Театралният спектакъл по романа на Димитър Димов “Тютюн”, където тя играе ролята на Ирина, се […]

Subscribe US Now