Още една знаменитост влезе в клуба на милиардерите

През юни излезе класацията на Forbes за най-богатите жени в Америка. В нея изпъкнаха имената на две певици. Едната е Тейлър Суифт, която бе поставена на 34-то място с нетното си състояние от 740 милиона долара, а другата – Риана, която пък с внушителните 1.4 милиарда долара си отреди 20-ото място.
А към барбадоската изпълнителка и Джей-Зи, които са и в списъка с милиардерите в музикалния бизнес, се присъедини и още една знаменитост. И това е именно Тейлър Суифт, която според Bloomberg е достигнала нетно състояние от 1.1 милиарда долара.
Изданието обяснява внушителното забогатяване на певицата от лятото насам със скорошните ѝ успешните концерти, филм от турнето, пускането на нова музика и преиздаването на предишните ѝ албуми.
Впечатляващото в случая на Тейлър Суифт е, че тя е един от малкото изпълнители, натрупали състоянието си почти изцяло от музика. За сравнение Риана печели значително и от козметичната и модната си марка, а Джей Зи пък инвестира в бизнеси, които не са свързани с неговата музика.
Не би било преувеличено да кажем, че Тейлър Суифт е истинско явление. Все пак, не всеки друг нейн колега може да повлиява на американската икономика по толкова голям начин. Ето го и доказателството в числа.
53-те концерта от турнето ѝ в САЩ са допринесли с цели 4.3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната. Само продажбите на билети за Eras Tour са надхвърлили 2.2 милиарда долара. А филмът от турнето е най-гледаният в киносалоните в Америка вече две поредни седмици. Освен това постигна и рекорд и вече е първият концертен филм с над 100 милиона долара в бокс офиса.
Личи си, че талантът на певицата е не само музикален и е оценен не само от феновете ѝ. Дори икономистите признават, че освен вдъхновение за цяло поколение, Тейлър Суифт “има страхотни идеи, които умее да мащабира и не се страхува от рискови начинания.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Енрике Иглесиас и Анна Курникова - вече 21 години влюбени и неразделни

Наскоро Енрике Иглесиас и Мария Бесера пуснаха дуетното парче “Así Es la Vida”, в което пеят за възходите и паденията, които двамата души изживяват заедно. Текстът определено звучи оптимистично и напълно отразява начина, по който се чувства певецът в момента. “Може и да звучи малко наивна преведена на английски, но на испански […]

Subscribe US Now