От принц Андрю и Бил Клинтън до Стивън Хокинг – мъжете, замесени в секс аферите на Джефри Епщайн

Джефри Епщайн започва професионалния си живот като учител по физика и математика, но бързо се превръща в милионер, известен с връзките си с високопоставени личности. Той почина в затвора през 2019 г. Смъртта му, която се случи докато чакаше федерални обвинения в трафик на хора, предоставяне на жени за сексуслуги, беше обявена за самоубийство от съдебния лекар в Ню Йорк.
Той беше обвинен, че управлява “огромна мрежа” от непълнолетни момичета за секс. Епщайн не се призна за виновен. Десетилетие по-рано той беше осъден за привличане на непълнолетни за проституция.
След смъртта на Епщайн в затвора американският прокурор в Манхатън започва да преследва бившата приятелка на Епщайн – Гислейн Максуел, като я обвинява за подпомагане на набирането на негови малолетни жертви. Тя беше осъдена през 2021 г. и излежава 20-годишна присъда.
Сега съдът в Ню Йорк разсекрети 943 страници документи във връзка с обвинението срещу милиардера в сексуални посегателства от различни жени. В тях са поместени и имената на лица, които са посочени или като замесени, или като потенциални свидетели по делото.
Разпечатаните документи са част от дело от 2015 г., заведено срещу Максуел от една от жертвите на Епщайн, Вирджиния Джуфре. Тя е една от десетките жени, които съдиха Епщайн, твърдейки, че ги е малтретирал в домовете си във Флорида, Ню Йорк, Вирджинските острови на САЩ и Ню Мексико.
Джуфре твърди, че през лятото, когато е навършила 17 години, е била привлечена от работа като спа служител в клуба Mar-a-Lago на Тръмп, за да стане “масажистка” за Епщайн – работа, включваща извършване на сексуални действия.
Джуфре също твърди, че е била принуждавана да прави секс с мъже от социалната орбита на Епщайн, включително британския принц Андрю, Бил Ричардсън, който е бивш губернатор на Ню Мексико, бившият сенатор на САЩ Джордж Мичъл и милиардерът Глен Дъбин, пише BBC.
Освен британския принц Андрю и споменатите дипломати, сега вече се заговори и за американските президенти Бил Клинтън и Доналд Тръмп, като освен това се споменават и имената на Майкъл Джексън, Дейвид Копърфийлд, Леонардо ди Каприо и Стивън Хокинг, отбелязва Guardian. Става ясно, че всички те са посещавали някои от именията на Епщайн, където той е извършвал посегателства над много от тези непълнолетни момичета. 
Името на Майкъл Джексън се цитира в документите по време на показания, дадени през май 2016 г. от Йохана Сьоберг – една от предполагаемите жертви на Епщайн, чиито думи са водещи за делото. Тя твърди, че като млада студентка през 1999 г. e била потърсена от Гилейн Максуел с молба да бъде секретарка на Епщайн. След като приела, тя била превърната в секс робиня, а Епщайн я принуждавал да изпълнява да задоволява и клиентите и сyдружниците му. 
“Срещала ли си някой известен, когато беше с Джефри Епщайн? Срещнах Майкъл Джексън”, казва тя. Наистина ли? И къде беше това? В къщата му в Палм Бийч. В къщата на Джефри в Палм Бийч. Масажирахте ли го? Не съм”, са записаните показания относно Краля на попа.
Друго шокиращо име, което изплува от документите е на големия британски учен Стивън Хокинг, който е посетил острова на Епщайн през 2008 г. В разсекретените документи обаче Епщайн праща имейл на Гилейн Максуел, за да я уведоми, че Хокинг е бил гост в имението му, където са се случвали повечето извращения с момичета, но не е споменато да е участвал в секс оргия.
Всъщност за момента повечето от споменатите имена на известни личности се цитират само във връзка с факта, че са посещавали някои от именията на Епщайн, като няма доказателства, че по време на тези посещения са имали сексуални контакти с някои от непълнолетните момичета, използвани за секс услуги там. 
Съдията не е поставил цел кога всички документи трябва да бъдат публикувани, но се очаква още от тях да бъдат разкрити през следващите няколко дни, разкрива Associated Press.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жената, с която Джо Джонас замени Софи Търнър

Нова година, ново гадже. Това може да се каже несъмнено за Джо Джонас, който беше забелязан да напуска летище в Кабо Сан Лукас, Мексико с модела Сторми Бри. На снимки, получени от Page Six, се вижда как 34-годишният музикант от Jonas Brothers и Бри, родена Сторми Хенли, пристигат на частното летище, за […]

Subscribe US Now