Платиненият юбилей на кралица Елицзабет: 4 дни яли, пили и се веселили

Обединеното кралство се подготвя трескаво за едно от най-значимите си събития в последните години. А именно – платиненият юбилей на кралица Елизабет, който ще отбележи рекордните ѝ 70 години на престола. За целта се организира специален четиридневен фестивал, който ще стартира на 2 юни.
Естествено, артистите и изпълнителите, които ще се присъединят към събитието, въобще няма да са малко. Един от тях е и обичаният от всички певец и автор на песни Ед Шийрън. Неговата изява в чест на кралицата ще бъде непосредствено пред Бъкингамския дворец в неделния 5 юни – наред с много други национални знаменитости от света музиката, филмовото изкуство, спорта и културата.
На този етап организаторите на ​​събитието не споделят много детайли за това, което е планирано. Включително и за участието на Шийрън – като например дали на него ще се падне честта да изпълни националния химн или просто ще се включи с някои от собствените си песни.
Самият Шийрън споделя, че очаква с нетърпение представянето си на юбилея на кралицата и, разбира се, че е горд от това, че ще бъде част от събитието.
Грандиозният спектакъл, поне според предварителната информация, ще струва около 18 милиона долара. Той е финансиран от дарения на частни лица и компании. “Това е важно събитие за цялата нация, защото е свързано с нейната история и душевност”, казват организаторите.
Около 10 000 души ще вземат пряко участие в празненствата, сред които 2750 военни, повече от 6000 доброволци, изпълнители, общи работници и 2500 представители на широката общественост, пише People.
Финалът на събитието е планиран да се състои около Бъкингамския дворец, където се очаква да се съберат хора от цялата страна – за да изпълнят заедно националния химн “Боже, пази кралицата”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now