Популярните личности и техните суеверия

Суеверията обичайно се възприемат като нещо не особено положително и смислено. Всеки трезво разсъждаващ човек смята, че това са заблуди и предразсъдъци, абсолютно необосновани и лишени от логика.
И въпреки здравия разум, много хора ирационално вярват сляпо в редица недействителни закономерности. Особено пък в моменти, в които са изправени пред значими житейски събития.
Изключение не правят и популярните личности. Често те също извършват или избягват определени действия, за да постигнат добър резултат или да преодолеят по-лесно ситуация, от която се страхуват. А още по-любопитното е, че те не крият суеверните си вярвания и дори публично често говорят за тях. От Showbizz Daily припомнят какво са споделяли звездите през годините за своите предразсъдъци.
Риана
Непосредствено преди всеки голям концерт Риана категорично избягва жълтия цвят. При това под каквато и да е форма или предмет. Певицата асоциира жълтото с лош късмет и не иска да го провокира в толкова важен за нея момент. Самата тя обаче няма проблем да носи жълти дрехи, особено в ежедневието си.
Тайгър Уудс
Популярният голф играч винаги носи червени дрехи в неделните дни, които са последния ден от турнирите, в които участва. Той вярва, че така призовава добрия късмет – освен че демонстрира и известна агресивност на игрището.
Джон Траволта
Актьорът е известен член на религиозното течение сциентология. Една от най-любопитните му особености обаче идва от Кабала, древното учение за смисъла на живота. Именно на него се позовава решението на Траволта никога да не носи една и съща дреха два или повече пъти по време на снимки. За някои от филмите, които е снимал, признава, че е сменял по осем тениски на ден.
Дженифър Лопес
Когато певицата разваля годежа си с и Бен Афлек, при това броени дни преди сватбата, Джей Ло прави няколко радикални хода. Тя продава пръстена си и изгаря скъпата дизайнерска сватбена рокля Vera Wang. За това е посъветвана от семейството си, което вярва, че е лош късмет да пази неизползваната дреха. Все пак, почти две десетилетия по-късно, Лопес в крайна сметка се омъжи за Афлек (може би усилията да са си заслужавали).
Камерън Диас
През 2000 г. актрисата призна пред Cosmopolitan, че често “чука на дърво”. Дори е имала дни, особено преди важни събития, които го е правила буквално по цял ден. “При това без преувеличение”, както казва самата Диас. Суеверието е толкова старо, че дори вече не ясно защо мнозина продължават да го правят. Според легендите, то е свързано с езически предци, които вярвали, че в дърветата живеят духове – които чрез почукването се призовават, за да помогнат да се избегне лошият късмет.
Фернандо Алонсо
Състезателят от Формула 1 е една от знаменитостите с най-големи обсебвания и мании. В редица интервюта пилотът е признавал, че избягва механиците, с които е говорил в състезания, завършили с лош финал. Вярва и в силата на числата и задължително проверява номерата на хотелските стаи, в които е отседнал със съотборниците си. Така преценява дали късметът е на негова страна.
Меган Фокс
Актрисата е заявявала неведнъж, че има страх от височини и летене. Но предвид служебните си ангажименти, често й се налага да се качва на самолет. Затова тя е намерила известно решение – още от 20-те си години, винаги слуша музиката на Бритни Спиърс в самолета. И твърди, че това ѝ носи успокоение. Дори мотивира решението си пред Mirror: “Убедена съм, че съдбата ми не е да умра, докато слушам Бритни Спиърс”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ето какво направи Софи Маринова при вида на бъдещата си снаха, Лоренцо е в шок

Софи Маринова е одобрила бъдещата си снаха съвсем наскоро, а младата двойка вече живее заедно. Това стана ясно от самата фолкпевица, която бе гост в “На кафе”. Звездата на ромската музика, която очевидно полага много усилия, за да бъде в перфектна форма на най-важния ден в живота на сина си, сподели как […]

Subscribe US Now