Проблемът на “Аватар: Природата на водата” и кината по света

“Аватар: Природата на водата” е по кината вече от седмица и поне към момента не се представя никак зле в бокс офиса.
Но по думите на Джеймс Камерън, за да се окаже успешен във финансов аспект, филмът трябва да спечели още доста милиони от бокс офиса. Нещо, което е напълно възможно да се случи, но не минава и без проблеми.
В Япония например продължението на “Аватар” се е оказало прекалено високотехнологично за някои кината. Според Engadget, проблем се е оказала честотата на кадрите, с които “Аватар: Природата на водата” е бил заснет.
Нещо, което е наложило прекратяване на цели прожекции и връщането на парите на хората, които са си закупили билети за тях. А в поне едно кино има информация, че препоръчителната честота от 48 fps е била намалена на 24, за да може прожекцията все пак да се осъществи.
Оказва се, че не всички кина разполагат с проектори и подходяща техника, за да излъчват филми с най-високата към момента честота на кадрите. Но странното в случая е, че самите кина трябва да знаят кои формати могат да пускат и кои не предварително.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бурни аплодисменти за Вергов в НДК след скандала с Диана Димитрова, жена му се появи и... СНИМКА

На Юлиан Вергов май ще му изпишат вежди, вместо да му избодат очи, след скандала с актрисата Диана Димитрова и обвинението, че я е пребил. Потвърждение за това е скорошната му изява в зала 1 на НДК с “Поетите”, където той бе бурно аплодиран. За изненада и на самия актьор, […]

Subscribe US Now