Скопие привлича туристи с легална марихуана

Северна Македония ще привлича туристи с легална мариухана, наричана по света с гальовното Мери Джейн.
Премиерът Зоран Заев в интервю за Deutsche Welle заяви, че планът за декриминализация и легализация на марихуаната е част от по-широк икономически пакет, който има за цел да стимулира вътрешната икономика, предава македонското електронно издание “Локално“.
“Идеята е да се даде възможност на туристически места, включително Скопие, кафенета, съществуващи и нови, като се спазват определени стандарти – вентилация, доказателство за произход на марихуаната и др., да се даде възможност за консумация на марихуана вътре в тях”, каза Заев.
Премиерът добави, че стандартите ще бъдат еднакви за всички и всеки може да ги прилага, предава лупа.бг.
“Вярвам, че за една малка държава, тя може да донесе сериозно развитие на ресторантьорството и туризма, особено като се има предвид нашите красиви туристически места: Струга, Охрид, Ресен, Дойран, Скопие, Берово, Маврово и всички други места”, добави той.
Освен легализация и декриминализация на марихуана, обявеният проект включва и проекта за легализация на превозни средства с чуждестранни регистрационни номера, легализация на пари и имущество, продажба на земеделска земя и новия закон за данъка върху имуществото.

Next Post

Във Варна: “На кръговото… само направо”

Във фейсбук отдавна се върти хумористичен колаж с отпечатък от гуми през кръгово кръстовище, придружаван от надпис: “На кръговото… само направо”. Идентична ситуация се е разиграла вчера на едно от кръговите във Варна, съобщава сайтът madeinvarna.com. Лек автомобил със софийска регистрация по неволя е пресъздал обстоятелствата от картинката. Някои варненци […]