Специалната клауза в договорите на Киану Рийвс

Киану Рийвс успя така да се бетонира в сърцата на хората, че каквото и да направи на официални събития, то бива приемано с екзалтирани викове.
Докато сме в очакване да видим четвъртия филм за Джон Уик, в който отново ще влезе в ролята на най-добрия наемен убиец в света, актьорът дава интервюта и поводи да му обърнем внимание.
В интервю за Wired актьорът разкрива нещо много интересно, а именно, че е твърдо против дийпфейк технологията, която се опитва да навлезе в Холивуд. Киану Рийвс дори разкрива, че има специална клауза в договорите, които подписва със студиата, забраняваща им да преработват дигитално неговото представяне.
Рийвс си спомня, че пред повече от 20 години се е случило така, че представянето му пред камера е било леко променено, като е била добавена сълза, стичаща се по лицето му. Всъщност актьорът няма против, ако по време на монтажа бъде направена лека корекция, като например някое негово мигане да бъде премахнато, но само толкова.
Киану Рийвс е наясно, че когато се снима, след това във филма ще има известна обработка, но в случая с дийпфейк технологията смята, че се губи гледната точка на самия актьор. Нещо, което определя като плашещо. “Ще бъде интересно да видим как хората ще се справим с тези технологии.”

Според него, на културно и социално ниво хората ще се сблъскат със стойността на това кое е реално и кое не. А като пример дава факта, че можем да чуем музика в стила на Nirvana, създадена от изкуствен интелект.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нова провокация от норвежката принцеса

През ноември миналата година беше съобщено, че дъщерята на крал Харалд и кралица Соня повече няма да представлява кралското семейство на Норвегия. Въпреки това Марта-Луизе ще може да запази титлата си. След няколко поредни спорни прояви обаче очакваме да видим дали кралят няма да промени решението си. 51-годишната принцеса е […]

Subscribe US Now