Странните неща, които се случват с тялото след смъртта

Смъртта е загадка. Никой все още не знае какво наистина се случва с нас след като умрем. И все пак, редица изследвания в областта установяват някои наистина изненадващи явления, които макар да звучат невероятно, са факт.
Ето някои от тях
След смъртта си човек може да се превърне в красив кристал, какъвто е вивианитът. Водата, минералите и фосфатите, които остават в тялото след смъртта, могат да бъдат перфектното съчетание за създаване на минерали.
Освен това, тялото ни може буквално да експлодира заради газовете, образувани по време на разлагането. Любопитно е, че газовете могат да произвеждат и звуци. Затова понякога могат да бъдат чути страховити стенания и скърцане от тялото.
Странен е и фактът че, ако мазнините в тялото взаимодействат с определени бактерии след смъртта, то трупът може да се превърне в нещо подобно на восъчна мумия или трупен восък – научното име за това е адипоцир.
Факт е, че тялото позеленява след смъртта, тъй като бактериите от храносмилателната система се придвижват към кожата. Любопитен феномен е и т.нар. посмъртна ерекция – възможно е мъжете да имат ерекция и дори да еякулират, макар и вече да не са сред живите.
Колкото и странно да звучи, дори и всички останали части на тялото да откажат, мозъкът може да продължи да функционира.
Звучи неприятно, но е факт – часове, след като тялото спре своята дейност, то продължава да изхвърля приетите храни и течности. Причина за това е, че мускулите, които контролират движенията на пикочния мехур и червата, спират да работят.
Противно на общоприетото схващане, ноктите не растат след смъртта. Привидно изглежда така, но в действителност причината е в кожата, която изсъхва и се свива и така ноктите изглеждат по-големи. Същото важи и за косата. Всичко е оптична илюзия, уточняват от Stars Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now