Тв продуцентът Андрей Арнаудов пред БЛИЦ: За първи път имаме сериал в най-гледаното време!

На 24 февруари от 20 ч. по bTV започва сериалът “Мен не ме мислете”, който за първи път ще бъде в праймтайма на медията. Фокус в него ще са проблемите, емоциите и въпросите на съвременния човек, поднесени чрез майсторско комбиниране на хумор, драма, вълнуващи сюжетни линии и силни и хладнокръвни герои, в които всеки да може да се припознае.

За новия сериал разговаряме откровено с продуцента Андрей Арнаудов, който издаде много интересни детайли не само за сюжета, но и за пътя, по който продукцията е реализирана в България.
Няма как да пропуснем и други две много успешни продукции – “Съни бийч”, чийто втори сезон вече чука на вратата и риалити формата “Фермата”, за чийто нов сезон вече текат кастинги.
 
– След броени дни започва сериалът “Мен не ме мислете”. И за първи път – в праймтайма на bTV!
– Да, надявам се, че ще се хареса на зрителите. Предложението на телевизията този проект да се излъчва в праймтайма, в 20:00 ч., в четвъртък и петък, е нещо, което всички ние трябва да оценим. Това се случва за първи път от много години насам – български сериал за зрителите в най-гледаното време. Това показва, че има глад за такава продукция. Пазарът е узрял и сме изключително благодарни и горди, че точно ние сме компанията, която го осъществява на практика.
– Би било страхотно, ако и в Турция някой ден се излъчват български сериали…
– Така е, но не бива да забравяме, че там правят огромна индустрия, продукцията им се продава в цял свят, мащабите са невероятни. Ние не сме готови за това, но нека да правим крачка по крачка и да се надяваме, че някой ден може и на нас да ни се случат подобни неща, ако не в този мащаб, поне частично.

– Разкажи ми малко повече за идеята, заложена в “Мен не ме мислете”. Социалните проблеми отново ще бъдат във фокуса на вниманието, нали?
– Сюжетът на “Мен не ме мислете” е много близък до реалното ежедневие. Той е свързан с трудностите и изборите, които трябва да направи една жена в сегашното време. А то има много претенции към жените – да бъдат и нежни, и силни, да се справят, да отстъпват. Сериалът е по лиценз, но сюжетът е много близък до българската реалност. Освен това е адаптиран от нашия екип и много адекватно отговаря на истинския живот тук, в България. Оригиналната идея не е българска, но, разбира се, е съобразена към родната действителност.
В “Мен не ме мислете” има сериозен фокус върху социалните проблеми, да. Има доста драматизъм, но редом с него и достатъчно хумор. Ако зрителите очакват някаква тъжна драма, няма да е това. Ще видят живота през очите на една млада майка и дама, с всичките му палитри и нюанси, такъв, какъвто е – драматичен, смешен, тъжен, забавен.
– Доколкото знам сте имали доста труден каст…
– Всъщност това е един от най-важните елементи от продуцентската работа – да се изберат точните актьори за персонажите. В този смисъл “Мен не ме мислете” има изключително силен каст, който, мисля, че хората много ще харесат. Това е много важно, за да повярват зрителите на това, което се случва в сюжета на сериала.
Работата на актьорите е страхотна! Мога да спомена част от имената – Руши Видинлиев, Весела Бабинова, Иван Юруков, Дария Симеонова. Смятам, че всички актьори до един се вписват много добре в образите си и мисля, че една от причините да вярваме в успеха на проекта са именно те.
– Така, както се случи и със “Съни бийч”, чийто втори сезон очакваме също съвсем скоро в ефира на bTV…
– Точно така, да. Ако не вярваш като зрител на актьорите, няма как да повярваш и в сериала. И в “Съни бийч” кастингът е много добър. Но между двата сериала няма нищо общо, те са много, много различни. Приликата е само в отличния подбор на актьорите и голяма част от екипа, който стои зад двата проекта.
А в новия сезон на “Съни бийч”, освен познатия каст, зрителите ще видят и нови персонажи, които също са много обичани имена. Влади Въргала, Кирил Ефремов, Аня Пенчева и много други известни актьори и обществено известни личности. Основният каст се запазва – Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Иво Аръков, Лидия Инджова, Явор Бахаров… Вторият сезон ще бъде още по-динамичен и отново ще бъде на ръба между сериозното и смешното. За мен това е продукт, който е изключителен за родните стандарти.

– Още е много рано, но все пак ще попитам – има ли отсега идея за продължение и втори сезон на “Мен не ме мислете”?
– – Има, да. Освен това, което ще видят зрителите тази пролет, вярвам, че ще има и следващ сезон. Ето, ще ти издам – ние и в момента снимаме.
– Социалният фактор винаги се оказва доминанта, независимо дали става въпрос за “Мен не ме мислете”, “Съни бийч” или пък “Фермата”.
– Да, точно казано. “Фермата” се превърна във важна част от нашия живот, всъщност в най-важния проект за нас. В момента се готвим с огромно желание за следващия сезон на формата, но още не мога да разкривам нищо по-конкретно. Мога да ти кажа само, че ще дадем отново всичко от себе си, за да се получи поредния силен сезон.
“Фермата” е забележителна с това, че освен всички класически черти на едно риалити, в нея зрителите могат да намерят за себе си много повече. Тя накара много българи и в България, и по света, да се обърнат отново към нашите традиции, обичаи и история. И ние се гордеем с това!
– Имаш ли усещането, че покрай “Фермата” хората започнаха да обръщат повече внимание на автентичното българско, на традициите ни, които би трябвало да присъстват във всеки един от нас, като нагласа и отношение?
– Имам, да, определено. Интересът към българското, и история, и традиции, и бит, е повишен със сигурност и казано нескромно – мисля, че “Фермата” има сериозно участие в това. Доказва го и интереса към трите Алманаха. Аз лично познавам много хора, които са ми казвали, че заради “Фермата” са взели решение да се приберат обратно в България и това много хубаво кореспондира с нашата платформа и проект Bulgaria Wants You, който се старае да предлага възможности за работа и за живот на хората в България, а и на тези, които са напуснали страната, за да могат да се приберат тук. Наистина нещата, които правим, са свързани и в основата им винаги по някакъв начин е България.
– Емигриралите българи, за съжаление, не са никак малко, но и този подход е повече от обещаващ, за да се върнат отново в родината си…
– Реално погледнато, в последните две години повече са тези, които се връщат, отколкото онези, които заминават от България, така че нека да видим и оптимистичното във всичко, което се случва.
– А как се справяте с Иван с чисто човешката емоция, която е редом до всичко, което се случва на професионалната сцена?
– На екран емоцията никога не е излишна. А в административната ни работа емоцията по-скоро пречи и се стараем да я тушираме. Но всичко е въпрос на опит и на баланс. Наскоро Иван спомена в едно интервю, че напоследък всички повтарят израза „няма невъзможни неща“ и това се превърна в доста популярна фраза.
Някога, когато започвахме да я повтаряме в продължение на години в “Сблъсък”, както се казва до пълно втръсване, от един момент го правехме абсолютно автоматично, но днес можеш да я чуеш от навсякъде. Сега по същия начин, слагайки България и българското в центъра на “Фермата” смятаме, че сме дали пример и тон на много други проекти за същото.
– Май волно или неволно сте постигнали ефекта на НЛП (невро-лингвистично програмиране) с повтарянето на определени послания, които в даден момент придобиват статут на истини и се превръщат в начин на живот…
– Да, така се получава, да се надяваме. Може би тук е моментът да ти издам още нещо. С Иван и един страхотен екип подготвяме нещо, което ще се появи на пазара буквално до месец. Ще бъде едно издание, което ще разказва за целия ни път – професионален и личен, за всичко, което сме правили досега. Ще разкажем за много от опита си и за това, което се случва зад кадър.
– Мнозина се питат дали ще видят скоро твоята половинка Емануела отново в някоя роля от малкия екран, както се видя миналата година, камерата я обича?
– Ако имаш предвид ролята в един сериал, това, всъщност, е сестрата на Еми, Доротея, която е актриса. Но Емануела също е била на екран, а и е работила доста в телевизията зад кадър като редактор. Тъй че има сериозен опит. Истината е, че аз дълго време я спирах от идеята да бъде водеща или репортер отново, казвайки й, че тази работа е неблагодарна. България сигурно е най-лошото място на планетата, в което да бъдеш известен в обществото. Навсякъде по света популярните хора носят една по-специфична отговорност и внимание върху себе си, плащат и сериозна цена за известността си, но срещу това получават огромни приходи. Известните хора там са до такава степен материално осигурени, че това напълно отговаря на цената на загубата на личната им свобода и всички съпътстващи проблеми.

В България това не е така и затова от опита на тези 22 години, в които съм публична личност, казвам, че не си струва. Твърде висока е личната цена, която човек плаща. Но това е моята гледна точка. Емануела обича телевизията и като нищо скоро може отново да се появи на екран./show.blitz.bg
Интервю на Анелия ПОПОВА

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now