Валентин Велчев с концерт до къща от книги СНИМКИ

До къща, построена само от книги, изнесе концерт певецът Валентин Велчев във врачанското село Челопек. Уникалната постройка се намира в двора на местното читалище “Огнище 1930” и там през уикенда се проведе “Фестивал на книгата, добрините и традициите”, чийто специален гост бе Лауреатът на “Пирин фолк”.

Събитието е подкрепено от Община Враца и Общинския фонд “Култура” под мотото “Да съхраним и популяризираме културното богатство на с. Челопек”.

Преди да излезе на сцената, носителят на наградите “Певец на годината 2021” и “Албум на годината 2023” се включи в приготвянето на миш-маш заедно с кмета на Челопек Тихомир Тошев, а после получи поздравления лично и от кмета на Враца Калин Каменов.
Валентин Велчев откри рецитала си с превърналата се в химн на Северозапада песен на Грета Ганчева “От Враца до Дунава”, а после продължи и с останалите композиции от дебютния си проект “Аз съм Валентин”.

Повече от час любимецът люля мегдана на селото в хороводните си ритми, като повечето присъстващи не се пускаха от хорото на хитовете “Аз съм Валентин”, “Благословен”, “На нож”, “Пирински орли”, “Наздраве”, “Сватове”, “Татковина”, “Ванга”, а за финал изпълни на бис отново “От Враца до Дунава”.
След концерта Валентин Велчев раздаде автографи на най-запалените си почитателки върху новия си календар за 2024 г., а кметът заедно с дамите от читалището и сдружение “Книгини” го изненадаха с подаръци – ръчно изработена статуетка на кукер и копие от книгата на Цветана Евгениева “Челопек – природният олтар” за историята на обявеното за първото село на книгата./show.blitz.bg

 

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво се случва с Кевин Сорбо 24 години след края на "Херкулес"

Има филми, сериали и герои от миналото, за които си спомняме и до днес с носталгия. Такъв е “Херкулес”.  В главната роля влезе Кевин Сорбо, като видяхме общо пет телевизионни филма, които бяха пуснати в рамките на само на година през 1994 г.  По-популярен обаче сякаш стана сериалът Hercules: The Legendary Journeys, който […]