Варна се включва в националната кампания „Използвай сърцето си“

Варна се включва в национална информационна кампания „Използвай сърцето си“, която се организира по повод Световния ден на сърцето – 29-ти септември. Организатор на инициативата е Дружество на кардиолозите в България и съсловни организации, със съдействието на Община Варна.

 

Сърдечно-съдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на човешки животи. За 520 милиона пациенти, с подобни заболявания, пандемията от COVID-19 повече от значима. С отбелязването на Световния ден на сърцето ще се даде гласност на посланията за сърдечно здраве – превенция на сърдечно-съдовите заболявания, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот, посочват от Дружеството на кардиолозите.

 

В знак на съпричастност на 29-ти септември от 20 ч. в червена светлина ще бъде оцветена сградата на щаба на Военноморските сили. Осветени ще бъдат и други значими обекти в страната. 

Next Post

Посланикът на Ирак посети Варна

Н. Пр. Лина Омар – посланик на Ирак в България, бе на официално посещение във Варна днес. По време на разговорите със зам.-кмета на Община Варна Пейчо Пейчев бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество във всички сфери на обществено-икономическия живот. Пейчо Пейчев запозна Н. Пр. Лина Омар с големите местни […]

Subscribe US Now