Защо Новак Джокович не знае дали ще играе на четвъртфиналите на Roland-Garros

Вчера, 3 юни, Новак Джокович успя за пореден път да покаже, че не се отказва, когато срещне трудности, и успя да отстрани аржентинеца Франсиско Серундоло, за да се класира за четвъртфиналите на Roland-Garros.
Това обаче бе втора поредна изстрадана победа за 37-годишния сърбин в петсетов мач, продължил четири часа и 39 минути. Една от причините за продължителността на двубоя се оказа и контузията, която Джокович получи в коляното.
След като спечели убедително първия сет, във втория Новак Джокович се подхлъзна неприятно и така започнаха проблемите му с коляното. Наложи се дори да вземе медицински таймаут, за да може да бъде прегледан от медицинско лице.
Сърбинът твърдеше, че кортът не е в добро състояние и той се хлъзга по него прекалено често, което е довело и до ситуацията с коляното му. Тогава Новак Джокович поиска от ръководителя на Roland-Garros, Уейн МакКю, кортът да бъде почистван и заравняван на всяка втора смяна.
“Всички се плъзгат на клей, но при мен се случваше твърде често. През живота си много пъти съм се хлъзгал и падал на клей, също на трева, но сега се случваше прекалено много пъти”, заяви Новак Джокович, пише Tennis Majors.
След мача сърбинът заяви, че за него няма никакво съмнение, че клей кортовете на Roland-Garros са най-добрите в света. Но смята, че необичайното дъждовно време в Париж през цялата изминала седмица се е отразило на качеството на настилката.
Според него, в деня на мача му със Серундоло е изгряло слънце и времето е станало по-топло, а при тези условия клеят става по-хлъзгав. “Така че контузията, която получих днес в коляното, се случи точно поради това”, обяснява Джокович.
Той обаче въобще не е сигурен дали ще успее да излезе на корта за четвъртфиналния си мач на Roland-Garros срещу Каспер Рууд. Новак Джокович казва, че през днешния ден ще проведе още няколко прегледа и ще прецени дали контузията ще му позволи да играе в утрешния мач.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бременна ли е Лейди Гага

Певицата Лейди Гага накара всички да си мислят, че е бременна с първото си дете, след като присъства с видимо наедряло коремче на сватбата на сестра си в Мейн през уикенда. 38-годишната поп сензация беше на репетиционната вечеря и сватбата на сестра си Натали Германота в компанията на партньора си […]

Subscribe US Now