Звездите и историите зад сценичните им имена

Въпреки че на повечето известни личности най-вероятно знаем рождените имена, най-често ги наричаме със сценичните им прозвища. А за това как получават прякорите си, оказва се, има доста любопитни истории.
Лейди Гага
На личната ѝ карта пише Стефани Джоан Анджелина Германота, но е по-известна като Лейди Гага. Сценичното име ѝ дава музикалният продуцент Роб Фусари.
Докато заедно работят по албум, той сравнява звученето на една от песните ѝ с това на хита от 1984 г. “Radio Ga-Ga” на групата Queen. Оттам идва и идеята певицата да се нарича Лейди Гага.
The Weeknd
Когато се ражда, родителите му дават името Абел, но самият той се вдъхновява за прякора си още в гимназията по време на уикенд пътуване с приятели.
Тъй като се оказва, че вече съществува група, наречена The Weekеnd, той премахва една буква и така става The Weeknd.
Кейти Пери
В случая на Кейти Пери обяснението е много просто.
Певицата решава да промени фамилията си, тъй като е същата като на актрисата Кейт Хъдсън. За всеки случай, да не ги бъркат.
Бруно Марс
Рожденото му име е Питър Джийн Ернандес, но още от дете баща му започва да го нарича Бруно. Причината е, че много е приличал на бореца Бруно Самартино.
А музикантът пък сам избира да смени фамилията си, която му е звучала твърде латино, с Марс. Решил е да не допуска продуцентите да предполагат, че прави латино музика, защото пънкът и R&B са жанровете, в които настина е искал да пробие.
Скалата
Преди да стане актьор, той е бил кечист. И първото са го наричали Роки Майвия (Rocky Maivia) – комбинация от прозвищата на баща му и дядо му, които също са били кечисти.
По-късно съкращава прякора си и всички започват да го наричат The Rock (в превод – Скалата). Иначе по паспорт е Дуейн Дъглас Джонсън.
Упи Голдбърг
Актрисата е родена с името Карин Джонсън, но понеже като малка е попръцквала често, всички ѝ казват Whoopi. (Whoopee cushion на английски са възглавничките, които издават пръскащ звук.)
И понеже самата актриса има чувство за хумор, сменя първото си име с Whoopi (Упи). За да не звучи съвсем несериозно обаче, за фамилия избира Goldberg (Голдбърг).
Майли Сайръс
Дестини Хоун Сайръс съвсем законно сменя името си на Майли Сайръс още когато е само на 15 години.
Харесва си го, защото идва от прякора “Смайли” (Smiley на английски означава усмихнат), с който всички са я наричали като дете.
Снуп Дог
Рапърът също получава прякора в детските си години.
Родителите му го наричат “Снупи” (Snoopy), понеже е приличал на анимационния герой с това име. По лична карта все пак е Калвин Бродус.
Джеки Чан
Като по-млад Конг-Санг Чан е работил с австралийци, но колегите му доста са се мъчили да произнесат първото му име. Затова започват да се обръщат към него с “Малкия Джак” (Little Jackie).
След като прозвището претърпява лека трансформация, става просто Джеки. Сега известен като Джеки Чан.
Стиви Уондър
Той просто e легенда. Едва ли има две мнения. Още от дете впечатлява с музикалния си талант и всички му казват, че е “малкото момче-чудо”.
Оттам идва и второто име – Уондър (Wonder на английски означава чудо). Рожденото му име обаче е Стивланд Морис, пише Stars Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мария скъса джоба и реши да продаде колата си за 230 бона

Луксозното „Бентли“ на Мара Отварачката е обявено за продажба. Заралийката получи колата за рождения си ден, който бе на 13 януари, но половин година по-късно вече трябва да се раздели със звяра на четири колела. Автомобилът е обявен за продажба от автокъщата на мъжа на Мара – Мирослав Стоянов, по-известен […]

Subscribe US Now