Какво предлага Starlink Premium интернет за 500 долара на месец

Въпреки че мрежата шуми от недоволни потребители на Starlink, които с месеци чакат да бъдат свързани към космическия интернет на SpaceX и Илон Мъск, компанията тази седмица обяви нов “премиум” абонаментен пакет за услугата си.
Starlink Premium струва 500 долара на месец, което е пет път повече от месечната такса на стандартната услуга, а чинията за Premium пакета струва още 2500 долара. 
Услугата изисква и еднократен депозит от 500 долара, така че стартовата цена за присъединяване е 3500 долара. 
Starlink Premium е насочена към корпоративните клиенти, като обещава приоритетна поддръжка, по-високи скорости на връзката и възможност за свързване от всяка точка на света, докато при стандартната клиентите са с фиксиран адрес на ползване. 
Премиум пакетът предлага скорост на сваляне от 150 до 500Mbps, докато стандартният пакет е със скорост от 100 до 200Mbps. 
От SpaceX казват, че сателитната чиния към Starlink Premium е проектирана да устоява на екстремни атмосферни условия, но не поясняват какво точно означава това. 
Очаква се, че доставките на първите бройки да започнат през втората четвърт на годината, което е малко странно, имайки предвид, че хиляди клиенти все още не са получили стандартния пакет.  
Към януари тази година Starlink е имала общо 145 000 клиенти в 25 държави и почти 1900 сателита в орбита, като всеки месец се добавят по средно 11 000 нови абонати от стартирането на интернет услугата през 2020 г.  
Въпреки затруднените си доставки и несигурен старт в очите на инвеститорите Starlink е проект с огромен потенциал за развитие, като към момента компанията се оценява на над 100 млрд. долара. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мобилни телефони и таблети

Вижте най-новите мобилни телефони и таблети, които се предлагат на пазара. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now