Как да сварим здрави яйца за Великден

Великден е след броени дни, а едно от задължителните неща за този празник са боядисаните яйца. Вероятно ще ги купим от магазина, вероятно ще ги боядисаме не с естествени оцветители, а с най-красивите бои, които намерим в търговската мрежа.
Но всичко това няма особено значение, ако не обърнем достатъчно внимание на нещо друго – варенето на яйцата.
Може и да смятаме, че това не е никаква философия, защото и без това го правим почти всеки ден. Но за Великден яйцата трябва да са не само красиво изрисувани, но на първо място – твърдо сварени и здрави.
В интернет можем да попаднем на редица съвети как да постигнем този ефект. Затова и събрахме някои от тях.
Единият начин е да напълним две трети от голяма тенджера с вода и да я оставим да кипне, след което да поставим внимателно яйцата. Намаляваме котлона и след 10 минути изваждаме яйцата и ги поставяме веднага в купа с леденостудена вода.
Според други, яйцата се слагат във водата веднага, а щом тя заври, ги махаме от котлона и ги оставяме в нея за 9 минути – за размер М, и 12 – за размер L.
Жълтъкът ще стане идеално жълт, без зелено по края, само ако ги варим точното време на точната температура. Купата с лед обаче си е от съществено значение и за това яйцата да се белят лесно. Важно е и да не са съвсем пресни, а на няколко дни, за да не си скъсаме нервите, докато ги белим.
Не пропускаме и съветите за поставяне на една чаена лъжичка оцет и една щипка сол във водата, в която варим яйцата. След това твърдо сварените можем да съхраняваме в хладилника до една седмица.
Разбира се, има и един още по-лесен начин да имаме перфектно сварени яйца – да си купим яйцеварка, която можем да ползваме и след Великден.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Изненада! Още една поп фолк звезда чака бебе СНИМКИ

След като поп фолк дивата Емилия стана майка за трети път съвсем наскоро, а вчера този щастлив момент изпита за втори път и колежката й Джена, ето че още една звезда от лекия бранш се подготвя за най-важния ден в живота си. Става дума за Яница, за която да бъде майка […]