Голямата любов на Барбара Стрейзънд

Още преди пет години Барбра Стрейзънд учуди света, след като призна, че е клонирала кучето си Саманта. Легендарната холивудска актриса и певица не е успяла да преживее смъртта на любимото си куче от породата котон де тулеар, което почива през 2017 г. на 14-годишна възраст – и взема крайното решение.
Това, което е направила Барбара, може и да изглежда странно, но се оказва, че редица компании предлагат услуги за клониране на домашни любимци. Подобна практика днес дори е изключително популярна. Така например ViaGen, която стартира дейността си през 2015 г., заяви наскоро пред BBC, че “с всяка изминала година клонира все повече домашни любимци”. С днешна дата клонирането на куче или котка струва около 50 000 долара.
Първият успешно клониран бозайник в историята е известната овца на име Доли. Тя е създадена през 1996 г. и доживява до шестгодишна възраст.
Що се отнася до Барбара, през 2018 г. тя заявява пред The New York Times, че e била съсипана от смъртта на кучето си. И тъй като нейна приятелка е клонирала домашния си любимец с добри резултати, тя решила да направи същото.
А процесът е лесен, както го описва Стрейзънд, единственото нещо, което е трябвало да направи (освен да плати), е да накара медицинско лице да вземе няколко клетки от вътрешността на бузата на Саманта и от кожата на корема ѝ. Генетичният материал е изпратен в лабораторията с надеждата, че процесът на клониране ще проработи.
Барбара обаче е нетърпелива и докато чака резултатите, осиновява малко куче, което кръщава Мис Фани.
Междувременно процесът на клониране се оказва изключително успешен. От лабораторията се обаждат и съобщават на Стрейзънд, че има четири клонинга на скъпото си куче. За съжаление, един от клонингите малко по-късно умира, а друг актрисата подарява на свои близки. Така, през 2018 г. Барбара има трима нови обитатели в дома си: Мис Фани, Мис Вайълет и Мис Скарлет.
Стрейзънд отбеляза, че кучетата приличат напълно на Саманта, но имат свои собствени характери. “Все пак, не може да клонираш душата”, казва в тази връзка тя.
През последните няколко години животът на Стрейзънд се изпълва с още нови очарователни членове на семейството – четирима внуци. Те са деца на доведения ѝ син Джош Бролин. От 1997 г. Барбара е щастливо омъжена за Джеймс Броулин. Тя има един биологичен син от първия си брак с актьора Елиът Гулд.
И Стрейзънд редовно публикува снимки на своето голямо семейство в социалните мрежи.
През септември месец клонираните любимци на актрисата навършиха пет години – и въпреки предупрежденията за здравето на клонингите, Мис Вайълет и Мис Скарлет все още са здрави и силни.
Наскоро Барбара обяви и че ще издаде своите мемоари “My name is Barbra”, пише Showbizz Daily. Издателство Penguin нарича размислите на 81-годишната певица “поглъщащи и възхитителни” и насрочи излизането на книгата за есента. И има голяма вероятност тя да включва повече информация за кучетата ѝ, които са изиграли важна роля в живота ѝ.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Победителят от "Игри на волята" се развежда, жена му разкри нещо потресаващо ВИДЕО

Победителят от третия сезон на “Игри на волята” Андрей Гридин, чието представяне в риалити формата още се коментира от последователите му, се развежда изненадващо с жена си Ксения, а новината разкрива самата тя в Тик Ток профила си. Всъщност, решението да се разделят дошло именно от Ксения, която дори се преместила от […]

Subscribe US Now