Варненка създава уникални “изрязани картини”

На 28 юни в Арт Галерия “Ларго” бе открита традиционната лятна сборна изложба „Лятна разходка по Ларгото”, която този път включва живопис и кири-е. Картините на Алина Георгиева, Габриел Панев, Росен Кръстев, Юли Шумарев и Лили Рикардо могат да бъдат видени от варненци до 18 юли.

За 27 годишната варненка Алина Георгиева, това е първа изява пред публиката. Тя представя древната техника кири-е, която е почти непозната у нас. Буквалният превод е “изрязана картина”, която се изработва ръчно с помощта на скалпел. Всяка една творба е от един лист хартия, който първо се рисува на ръка, след което се изрязва. Това занимание е изключително трудно, изисква много търпение и съсредоточеност, защото при миг не внимание и скъсване на хартията се започва от начало.

За седем месеца Алина е създала невероятно сложни картини, които приковават вниманието веднага.

Next Post

„Живите динозаври“ се завръщат във Варна от 7-ми юли

Напълно нови макети на обожаваните от децата динозаври ще бъдат разположени в Морската градина във Варна от 7-ми юли до началото на септември. Поради огромния интерес през 2017 година, атрактивната изложба „Живите динозаври“ гостува на морската столица за втора поредна година. Сред експонатите са два мамута в реални размери от […]