„Живите динозаври“ се завръщат във Варна от 7-ми юли

admin

Напълно нови макети на обожаваните от децата динозаври ще бъдат разположени в Морската градина във Варна от 7-ми юли до началото на септември. Поради огромния интерес през 2017 година, атрактивната изложба „Живите динозаври“ гостува на морската столица за втора поредна година.

Сред експонатите са два мамута в реални размери от Ледниковата епоха. 25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният сред децата, Т-Рекс, но и четири напълно нови представителя същата епоха, сред които впечатляващите Мамут и Мастодонт.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл и чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се “съживят” отново. Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук.

Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си.

Пътуващата изложба впечатлява милиони хора по света, като от началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души по целия свят. Конкретните експонати, които ще видят това лято жителите и гостите на Варна, до момента са представяни само в Бахрейн и Москва, както и миналата есен в София.

Next Post

Видео: Левски - Черно море 2-2

Напълно нови макети на обожаваните от децата динозаври ще бъдат разположени в Морската градина във Варна от 7-ми юли до началото на септември. Поради огромния интерес през 2017 година, атрактивната изложба „Живите динозаври“ гостува на морската столица за втора поредна година. Сред експонатите са два мамута в реални размери от […]

Subscribe US Now