Защо всички гледаха Камила вместо крал Чарлз и японския император Нарухито

Въпреки здравословните проблеми за някои от членовете на кралското семейство, официалните събития не спират, а на поредното в Бъкингамския дворец домакини бяха крал Чарлз и кралица Камила. Те посрещнаха с официален прием императора и императрицата на Япония Нарухито и Масако.
Бляскавото събитие премина по протокол, но и този път имаше някои интересни подробности, на които си струва дa обърнем внимание. Като например че на него кралица Камила за пръв път се появи с новия Семеен орден на съпруга си, заедно с предишния, даден й от покойната Елизабет Втора.
Тези ордени имат дълга история от близо 200 години, започваща от крал Джордж IV. Те включват портрет на монарха с инкрустирани диаманти и бяла, копринена панделка. И въпреки че е на трона вече година и половина, досега крал Чарлз не бе представил официално своя орден, а сега кралицата го направи вместо него.
Принц Уилям също присъства на приема, но без съпругата си Kейт Мидълтън. Сред отсъстващите по непредвидени обстоятелства бе и принцеса Ан, която през миналия уикенд получи травма на главата в имението си.
Сред членовете на кралското семейство бе и Софи, херцогинята на Есекс, която в последно време е след главните действащи лица в двореца. А за повода избра да сложи една от любимите тиари на принцесата на Уелс. И това е първият път, в който я виждаме с въпросната Lotus Flower Tiara.
За крал Чарлз официалното посещение е първото по-важно събитие в календара след обявяването на диагнозата му в началото на годината. Предишното планирано пътуване на императора и императрицата преди години бе отложено заради ковид пандемията. Затова и приемът наистина е дългоочакван.
А британският монарх се погрижи за доброто настроение на видния си гост и за пореден път демонстрира чувството си за хумор. Крал Чарлз се пошегува с Нарухито по повод популярните японски анимационни герои Pokemon и Hello Kitty и поне по снимките може да заключим, че всички са си прекарали повече от добре, предава Daily Mail.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Отново за изневерите на Дейвид Бекъм и "бизнес" отношенията му с Виктория

Бракът на Дейвид и Виктория Бекъм е един от най-дългите звездни и за мнозина те са пример за това как истинското семейство преминава през всички трудности заедно. А те в живота им са били не една и две. Но сякаш най-коментирани са били предполагаемите изневери на футболиста. Сега темата отново се възражда […]

Subscribe US Now