Какво може да накара Хари да се откаже от титлите си

Макар да пристигна в Лондон часове след обявяването на диагнозата на крал Чарлз, принц Хари не остана повече от ден в родината си. Той трябваше да лети обратно за САЩ, защото с Меган Маркъл пък пътуваха за Канада малко след това.
Херцозите на Съсекс бяха във Ванкувър и Уистлър, за да отбележат оставащата една година до следващите Invictus Games. Именно от там в интервю за Good Morning America Хари каза: “Мисълта за американско гражданство е минавала през ума ми, но не е нещо, което е на дневен ред сега.”
Това изявление изненада доста хора и накара други да си зададат въпроса какво би коствало подобен ход на Хари. Според ръководството на Американската служба за гражданство и имиграция (USCIS) той ще трябва да се откаже от титлите си.
“Всеки кандидат, който има наследствени титли или благороднически позиции в която и да е чужда държава, трябва да се откаже от титлата или длъжността. Кандидатът трябва изрично да се откаже от титлата на публична церемония и USCIS трябва да запише отказа като част от процедурата”, е текстът в ръководството.
Там се уточнява, че ако кандидатът не желае да се откаже от титлите си, това ще се счете за неуважение към американската конституция. Както всички закони обаче се оказва, че и този може да се тълкува.
Според адвокат Алфонс Провинсиано, това условие не уточнява изрично дали, ако си гражданин на друга държава и имаш титла, не можеш да я запазиш и като гражданин на САЩ. Освен това американските закони позволяват връчването на титли на американски граждани, какъвто е случаят с Меган Маркъл, станала херцогиня на Съсекс, пишат Newsweek.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато бившата на Бруклин Бекъм реши да му отмъщава

През април Бруклин Бекъм и Никола Пелц ще празнуват втората годишнина от сватбата си. През това време връзката им не спира да е обект на медийно внимание като най-интересни се оказват не толкова отношенията между съпрузите, колкото тези между снаха и свекърва. Да си омъжена за сина на Виктория Бекъм […]

Subscribe US Now