10 дни тържества и ритуали – това е първа кралска сватба за 2024 г.

Събитията, свързани с кралските семейства, винаги са бляскави, грандиозни и привличат вниманието на целия свят. Докато новата година започна с новината за абдикацията на датската кралица Маргрете, а страната вече има своя нов монарх – крал Фредерик, в далечен Бруней се провежда едно друго пищно събитие, което продължава цели десет дни.
Принцът на страната Абдул Матин е четвърти син на султана Хасанал Болкиах, който след смъртта на кралица Елизабет Втора стана най-дълго управляващият монарх в света. Сватбата на неговото десето подред дете от бившата му съпруга е и първата кралска за тази година.
Избраницата на принца Аниша Иса-Калебич не е със синя кръв, но е от една от най-знатните и богати фамилии в Бруней и притежава модна и туристическа компания. Двамата с Абдул Матин имат връзка от осем години, а разкриха публично своя годеж едва миналият месец. Това разочарова всички многобройни фенки на сина на султана, който се смята за една от най-добре изглеждащите кралски особи и е доста популярен в социалните мрежи.
Сватбените тържества на двойката започнаха на 7 януари и ще продължат до утре, 16 януари, както повелява традицията. Официалната част на ритуала се проведе в двореца Истана Нурул Иман, който е резиденция на султана.
За размяната на подписи, халки и брачни клетви, принц Абдул бе облечен във военна униформа, а вече законната му съпруга – в традиционна бяла рокля с бродерии на малайзийски дизайнер, комбинирана с бляскави бижута.
На церемонията, провела се на петия ден от тържествата, присъстваха над 5000 гости, сред които и кралски особи от Саудитска Арабия и Йордания, както и държавни лидери от близки страни. Младоженците направиха първата си публична изява като семейна двойка, махайки на насъбралите се хиляди хора от своя Rolls-Royce кабрио по време на дълга и пищна процесия през столицата Бандар Сери Бегаван, пише CNN.
Част от ритуалите, провели се в предишните дни, е и т.нар. пудрене, при което най-близките членове на семействата дават своята благословия на младоженците и нанасят прахообразна паста върху ръцете им за плодородие и богатство. Ритуалите на двамата съпрузите се провеждат отделно един от друг, като за тях те бяха облечени в традиционни дрехи в червено.
Тържествата продължиха с кралски банкет през изминалия уикенд, на който присъстваха стотици гости от цял свят, както и грандиозен парад по улиците на столицата на Бруней. Всеки ден бе изпълнен с различни ритуали, които младоженците трябва да изпълнят, за да могат да се нарекат семейство. А цял един ден им е отнело и приемането на подаръци. Кадри от събитията принц Абдул Матин сподели в профила си в Instagram, където има над три милиона последователи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Имат ли връзка нидерландската принцеса и Борис Търновски

Принцеса Катарина-Амалия или просто Амалия, както и позната в родната си страна, е настоящата престолонаследничка на Нидерландия. След заплахи тя водеше сравнително уединена живот. Няма как обаче да си 20-годишна принцеса и да не се срещаш с никакви хора. Оказва се, че Амалия е особено близка не с кого да […]

Subscribe US Now