Частите на тялото, които не мием достатъчно

Всички знаем колко е важно да се къпем и дори да го правим всеки ден, истината е, че невинаги сме изключително старателни с всяка една част на тялото си. Понякога бързаме да излезем и се опитваме да се освежим възможно най-бързо или се фокусираме само върху няколко ключови области след тренировката си във фитнеса.
Според д-р Джен Каудъл обаче твърде честото пропускане на щателния “душ за всичко” може да повлияе на нашето здраве. Семейната лекарка от САЩ споделя два видеоклипа в TikTok, описващи частите на тялото, които не мием достатъчно, натрупайки над 2.5 милиона гледания за нейните мъдри хигиенни съвети само за няколко часа.
В първия клип д-р Джен подчертава важността на почистването на пъпа и зад ушите, като съветва да си напомняме да го правим. Начин да проверим дали сме измили наскоро тази област е като разтрием зад ухото си с пръст и го подушим. Ако мирише лошо, означава, че наскоро не сме били особено старателни с миенето там.
Абас Канани, фармацевт в Chemist Click, казва по-рано пред Metro: “Пъпът е място, където влагата може да причини натрупване на бактерии. Зад ушите също е зона, която трябва да бъде в списъка, тъй като мастните жлези събират потта и отделят себум, причинявайки натрупване на мръсотия.”
Д-р Джен обръща внимание и на ноктите (особено под тях), които не бива да подценяваме, защото съдържат (и разпространяват) инфекции и бактерии, които могат да причинят диария и повръщане. Така че, струва си редовно да ги почистваме добре.
Лекарката обръща специално внимание и на пръстите на краката, които много често забравяме, а не бива, защото това води до появата на гъбички. Д-р Джен ни съветва да не забравяме и за гърба, стъпалата и вътрешността на ушите. 
Тя продължава, като споменава “гънки”, а именни кожата под гърдите, корема и навсякъде другаде, която трябва да бъде повдигната или преместена, за да се почисти.
Да не забравяме, че правилната хигиена е от съществено значение за предотвратяване на заразни заболявания – нещо, което лекарите знаят много добре. Освен това миришем и изглеждаме по-свежо, което е добре както за вас, така и за хората около нас.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Секси новогодишната ваканция на Джей Ло

Миналият месец Дженифър Лопес и Бен Афлек са организирали звездно коледно парти в дома си в Лос Анджелис, като сред знаменитостите, които са присъствали, са Марго Роби, Майкъл Б. Джордан и Лили Рейб. Както може и да се очаква от Джей Ло, всичко за събитието е било на ниво, включително […]

Subscribe US Now