Ивайло Захариев съди БНТ за “Под прикритие”, причината е потресаваща…

Звездата от сериала “Под прикритие” Ивайло Захариев съди БНТ, а причината е повече от покъртителна и със сигурност ще предизвика бурни коментари в публичното пространство.

Актьорът е завел дело в Софийски градски съд, което е стартирало преди дни. “Още на първото заседание обаче се отложи, тъй като вещото лице се отказа. Не знам защо. Но сега търсят нови за май или юни”, сподели Захариев пред “Телеграф”.
Ето какво се случва с Ивайло Захариев след жестоката трагедия, която изживя… ВИДЕО

Актьорът разкрива, че преди да пусна жалба в съда, е направил запитване до БНТ като неин актьор какви са приходите от продажбата на сериала по света. През 2016 година при старта на последния пети сезон, програмният тогава директор Севда Шишманова разкри, че в  момента „Под прикритие“ се гледа на 184 територии на три континента, като сериалът връща на БНТ близо 1 милион лв. на година само дистрибуция.
Обрат! Ивайло Захариев се ожени, но сега е в тежък развод! СНИМКИ
“Законът позволява да ми бъде отчисляван процент. От телевизията обаче отказват да кажат какви са приходите. Дават само отделни справки, а не цялостен отчет. Затова се принудих да го направя”, казва още актьорът.
“Същото направи операторът на сериала Радослав Гочев. Даже при него в скоро време трябва да излезе решение. Оказва се, че не са изплащани отчисления нито на режисьорите, нито на актьорите като носители на авторски и сродни права. Смятам да говоря с колеги от сериала и да ги привлекат за каузата. Ще ми се това дело да прокопае път и да не се злоупотребява в бъдеще”, сподели Ивайло Захариев./show.blitz.bg
 

Източник: blitz.bg
Next Post

Защо Доли Партън няма да е в Залата на славата на рокендрола

Няма как да скрием симпатиите си към Доли Партън – тя има страхотно чувство за самоирония, сред най-солидарните знаменитости е и е любимата ни кънтри икона. Можем да споделим обаче разочарованието си от факта, че певицата засега няма да се присъедини към Залата на славата на рокендрола. И това, което […]

Subscribe US Now