12 години по-късно – промяната, която предприе Уилям

Традицията във Великобритания повелява всяка година рожденият ден на монарха да се отбелязва два пъти. Веднъж на същинската дата на раждането му и веднъж през месец юни, когато празникът е повече за нацията.
Второто честване се нарича Изнасяне на знамената и е предшествано от дълга подготовка, и репетиции. Тази година крал Чарлз за първи път ще бъде почетен по този начин тази събота, 17 юни.
Принц Уилям има специална роля в парада заради военния си чин. За първи път от много години обаче добре познатата му червена униформа, с която беше облечен и на сватбата си с Кейт Мидълтън през 2011 г., ще бъде малко по-различна.
40-годишният Уилям отново ще е в нея и отново ще носи шапката от мечешка кожа. Но на яката на униформата вместо зелената детелина на ирландската гвардия, с която беше досега, вече е бродиран стрък праз – символ на уелската гвардия.
А причината е ясна – след възкачването на баща му Чарлз на престола, Уилям стана принц на Уелс. Така той е почетен полковник на уелската гвардия на британския монарх. Точно като такъв участва и на репетициите през изминалата събота, в които се включиха 1500 войници и 300 коне, припомнят Hello.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ашли Греъм и горещите забавления по бански

Ашли Греъм обича да ни показва живота си такъв, какъвто е. Затова и в социалните мрежи сме я виждали както в целия й блясък, готова за поредния червен килим, така и като кърмеща майка на близнаци, преживяла поредната кошмарна нощ. Напоследък моделът все повече се отдалечава от определението plus-size, с което […]

Subscribe US Now