22-годишният чех, който не се страхува от Рафа Надал

Най-накрая изглежда, че Рафаел Надал се връща към познатата ни форма и контузията, заради която пропусна цялата минала година, най-сетне отшумява.
Испанецът издържа физически битката с Педро Качин, която продължи над три часа, за да се класира за четвъртия кръг на Mutua Madrid Open. Там Надал трябва да срещне наглед лесен противник в лицето на Иржи Лехечка.
22-годишният чех е под номер 31 в схемата, но Рафа Надал разполага не само с много повече опит от него, а и е сред най-добрите тенисисти в историята, когато стане дума за игра на клей.
Това обаче не въобще не плаши Иржи Лехечка. Според Tennis Majors, чехът не показва да се притеснява от сблъсъка с именития си съперник. “Той е под номер 600 в света, така че аз трябва да съм фаворит.”
От края на януари тази година до средата на настоящия месец Надал наистина бе извън първите 600 света заради малкото мачове, които записа през последната година. Но след завръщането си бележи забележителен скок и в момента наближава топ 300.
“Ако изляза на корта изплашен от това, което се случва, то няма смисъл да излизам като цяло”, допълва Лехечка. Въпреки това, той осъзнава, че се изправя срещу един от най-добрите тенисисти на клей, а и условията на игра не са най-добрите.
Все пак чехът ще излезе срещу Рафа Надал, за да покаже най-добрия си тенис. Мачът им е насрочен за днес, 30 април, като е последен от програмата на Mutua Madrid Open за деня.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бил Гейтс яхта

Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now