37 години по-късно – Мадона счупи собствения си рекорд с концерт в Рио де Жанейро

Мадона е известна като Кралицата на попа през цялата си дългогодишна кариера. И с последния си концерт от световното си турне The Celebration Tour тя отново напомни на света защо напълно заслужава това прозвище.
В събота, 4 май, певицата излезе за закриващия концерт от турнето си на плажа Копакабана в Рио де Жанейро. А публиката, която е присъствала, са били рекордните 1.6 милиона души.
Така цели 37 години по-късно Мадона подобрява собствения си рекорд за най-много хора на свой концерт. През 1987 г. тя събира 130 000 фенове на парижкия Parc des Sceaux. Това означава, че тя надминава постижението си с над цели десет пъти.
Безплатният концерт в Бразилия на 65-годишната певица е превърнал плажа на Рио де Жанейро в гигантски дансинг. Атмосферата е била подобна на карнавалните събития, докато феновете са пели заедно с певицата едни от най-известните ѝ хитове, сред които Like A Virgin и Holiday. Въпреки множеството хора и приповдигнатото настроение на присъстващите събитието е минало без инциденти, пише Daily Mail.
По време на спектакъла към Мадона на сцената са се присъединили и гост-изпълнители като Diplo, Anitta и драг кралиците Pablo Vittar и Bob the Drag Queen.
Разбира се, концертът на певицата не е минал и без характерните за нея провокативни моменти, включително флиртуване и целуване с един от танцьорите ѝ.
Освен това по време на шоуто Мадона е сменила и няколко тоалета. За един от тях певицата е облякла футболна фланелка на бразилския национален отбор, което е предизвикало особено голямо вълнение сред бразилците, които са известни със страстта си към футбола.
Голяма част от публиката на концерта също са били облечени тематично като за концерт на Мадона. Някои от феновете ѝ са носели конусовидни сутиени, други са заложили на бюстиета и кожени корсети, а трети – просто на руси перуки.
Часове след спектакъла си в Рио де Жанейро певицата е качила и видео в Instagram профила си, на което се вижда каква е била атмосферата на грандиозното закриване на The Celebration Tour. С турнето си Мадона отбеляза своите 40 години от началото на музикалната си кариера.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Колко (много) радиоактивно е било тялото на Мария Кюри

Днес Мария Кюри се помни с нейната пионерска работа върху радиоактивността, която не само ѝ печели две Нобелови награди, но и признанието за “майка на съвременната физика”. Но докато изследванията ѝ върху радиоактивните елементи полоний и радий ѝ осигуряват забележително научно наследство, същите тези вещества имат и траен ефект върху нейното тяло. […]

Subscribe US Now