40 години по-късно – защо Том Селек е отказал ролята на Индиана Джоунс

Когато кажем Индиана Джоунс в главите ни веднага изплува образа на Харисън Форд. Просто защото за всички тези години именно това е една от най-емблематичните роли за актьора.
Но е можело да бъде по съвсем различен начин. В мемоарите си You Never Know, които трябва да излязат на пазара в началото на месец май, Том Селек разказва защо той не е бил иконичния приключенец.
Оказва се, че през далечната 1980 г. Джордж Лукас и Стивън Спилбърг са правили кастинг за ролята на Индиана Джоунс. Кастинг, в който Том Селек е изпъкнал най-много и именно той е получил ролята на приключенеца в “Похитителите на изчезналия кивот”.
Селек е бил голям фен на “Междузвездни войни” и е очаквал с нетърпение да започне снимките, но една друга роля го спира. Точно по това време CBS купуват правата върху сериала “Магнум” (Magnum, P.I.) и искат да започнат снимки възможно най-скоро.
Оказва се, че Селек просто няма как да се измъкне от този ангажимент и му се налага да отхвърли ролята на Индиана Джоунс. Тогава Лукас и Спилбърг се насочват към своя втори избор за ролята – Харисън Форд.
През миналата година Харисън Форд каза пред Deadline, че е изключително благодарен на Том Селек за това, че се е отказал от ролята на Индиана Джоунс, пише People.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Николаос Цитиридис остане без работа става наистина забавно

1 декември 2023 г., последният епизод на “Шоуто на Николаос Цитиридис”. Прожекторите угасват, водещият и бендът отиват зад кулисите за последен път. Всичко е някак тъжно и носталгично, но всеки край винаги е едно ново начало.  Подобни размисли не са много в стила на Додо, както всички му казват, защото той […]

Subscribe US Now