5 трика, за да извлечем максимума от Черния петък

Ето че отново идва краят на ноември и е време за Черен петък. По традиция той е последният петък на месеца, но в последните години правилата малко се промениха и някои търговци изместват промоциите си за по-рано. 
Затова ние трябва да сме добре подготвени и може още днес да направим някои и друга супер покупка, а защо не и да отметнем голяма част от списъка с коледни подаръци. Ето и пет трика, с които да извлечем максимума от Черния петък.
Търсим и сравняваме
Преди да се отправим към магазините или да започнем поръчването на стоки в интернет, първо трябва да обмислим какво точно искаме да купим, след което да разберем къде се предлага.
От сайтовете на най-известните магазини може да изтеглим брошури с офертите. Това, което експертите препоръчват, е да не се побъркваме, а да направим списък на наистина необходимите неща. И, разбира се, първо да определим бюджет, за да видим какво можем да си позволим.
Щом открием набелязания продукт е важно да разберем дали цената му наистина е намалена или искат да ни преметнат с търговски трик. Черният петък е и ден на състезание за магазините…
За да направим сравнението, хубаво е да погледнем в брошурите или в Google – да търсим по име на продукт в Google Shopping, за да разгледаме цените в други магазини. Ако пазаруваме от Amazon, препоръчително е да използваме полезния Camelcamelcamel, съветват от El Periodico.
След като се уверим коя е най-добрата цена, остава да решим дали да купуваме, или не.
Не бързаме, но и не се бавим
Трябва да разгледаме внимателно и и да направим нужното сравнение, но да не изчакваме прекалено.
По време на Черния петък има оферти, които траят цял ден, няколко дни или само часове. Важно е да разберем кога изтича дадена оферта, дали е само за определен брой стоки и т.н.
Може да попитаме в магазина директно, да видим дали има брояч на единици или временни ограничения за доставка в случая на онлайн магазините.
Покупката “онлайн” работи
Търговията в интернет е тази, която създаде Черния петък. Появяват се все повече онлайн магазини, а случаите, когато има проблем или дефект в стоката, с всяка следваща година са все по-рядко срещани.
Ако намерим онлайн оферта на уеб сайта на добре познат магазин, не бива да се страхуваме да поръчаме. Вероятно ще получим стоката вкъщи още на следващия ден, и то с безплатна доставка. Да не забравяме да се уверим, че поръчваме от официалната страница на магазина.
Ако сайтът не ни е познат, добре е да прекараме пет минути в Google търсене, за да разберем подробности за него, да разгледаме мнения, да се уверим в качеството, откъде идва продуктът, дали има, или не европейска гаранция. От уеб сайтове като Ebay продуктът може да се забави. Ако идва от Китай понякога са необходимии 30 или повече дни.
Пазаруване във физически магазини
Физическите магазини също се присъединяват към лудите отстъпки на този ден – най-вече най-вече тези за мода и техника. 
Има и много малки магазинчета и хендмейд автори, които участват в деня на намаленията, така че е възможно да намерим качествени продукти на по-евтина цена и в кварталните магазини. Просто трябва да ги потърсим.
Може ли да се върне
След като сме решили кой продукт да купим, препоръчително е да се уверим в политиката за връщане. Трябва да попитаме дали има такава опция, ако да – с колко дни разполагаме, за да го върнем.
Дали имаме право да си възстановим парите, или можем да сменим с друг продукт на същата стойност също е важно уточнение. В повечето случаи връщането при онлай покупки е по-лесно, отколкото при физически.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Неочаквана постъпка на Нойзи шокира жестоко Мария Игнатова

Въпреки че са женени само от година и малко, Мария Игнатова и Нойзи вече имат някои противоречия, които отстрани изглеждат, поне засега, непреодолими. Двамата имат все по-малко време, за да останат насаме и да се насладят на любовта си. Причината – многобройните им ангажименти през седмицата, а през уикендите Нойзи […]