Защо Южени Бушар се отказа от тениса и се насочи към пикълбол

Когато се появи на сцената на тениса, Южени Бушар изглеждаше предопределена за велики неща, но така и не успя да оправда напълно тези големи очаквания.
Родената в Монреал, Канада, 29-годишна спортистка трудно поддържа нивото си след доброто начало на кариерата си и с днешна дата, изненадващо, споделя, че е в края на своето професионално тенис приключение.
Бушар започва да играе, когато е едва на пет години, и за кратко време се превръща в една от най-добрите малки тенисистки в света. През 2012 г. става шампион на Уимбълдън при юношите, което е огромно постижение.
Големият ѝ пробив е през 2013 г. в турнирите от Големия шлем, където достига до втория кръг на Откритото първенство на Франция и САЩ, както и до трети кръг на Уимбълдън.
Въпреки спортните си постижения, Бушар започва да се подвизава и на друго поприще освен тениса – става водеща на прогнозата за времето по CTV Montreal. Все пак не се отказва от спорта и 2014 г. бележи най-големият ѝ успех, достигайки най-високото класиране в кариерата – номер 5 в света.
И вероятно професионалният път на Южени Бушар би могъл да продължи успешно, ако не е един нелеп инцидент – тя се подхлъзва в съблекалнята и получава сътресение на мозъка. Бушар дори съди за случилото се Американската тенис асоциация, но двете страни постигат споразумение.
Всичко това обаче отбелязва спад за Бушар, която изпада дори от топ 100 на водещите тенисисти, но завършва сезона под номер 89 в света след добър резултат на Откритото първенство на Люксембург. Но през 2020 г. получава нова контузия – този път в рамото, която води и до оперативна намеса.
Южени Бушар се опита да се завърне на корта през август 2022 г. на Vancouver Open, но завърши сезона под номер 323 в света. Така след слабите резултати, през настоящия месец бе обявено, че тя ще напусне професионалния тенис, а от следващата година ще продължи кариерата си с пикълбол. Това е доста популярен спорт в САЩ, който представлява смесица между тенис, бадминтон и тенис на маса, обясняват от Sports Unlimited News.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

По колко ще получава Оливия Уайлд от бившия си

Джейсън Съдейкис и Оливия Уайлд са разделени вече от няколко години, но до този момент двамата не се бяха разбрали за родителските права над двете им деца – Отис (9 г.) и Дейзи (7 г.). Е, вече са успели да решат и тази подробност от развода си. От Daily Mail твърдят, […]