Крал Фредерик и Мери – тайните символи в официалните им портрети

След като кралица Маргрете изненада датчаните навръх Нова година с новината, че ще абдикира, синът й Фредерик пое щафетата. Той зае престола на Дания на 14 януари тази година след скромна, но наблюдавана от хиляди церемония.
Едва тази седмица обаче бяха разкрити официалните портрети на новите монарси крал Фредерик Десети и съпругата му Мери, кралица-консорт. Те са заснети в зеления салон на замъка Кристиансборг от фотографа Стеен Евалд.
Портретите ще бъдат окачени в публични институции и учреждения в Дания, както и в посолствата, и консулствата на кралството в чужбина. Какво обаче прави впечатление в тях?
Фредерик е в униформа на датската флота, а на рамото му за първи път носи четири адмиралтейски звезди – той получи този ранг с възкачването си на престола. Той носи и най-високите датски отличия – Ордена на слона и Ордена Данеброг.
Кралицата-консорт Мери също е с Ордена на слона върху красива кадифена рокля в тъмнозелено. За първи път тя носи датските кралски бижута със смарагди – комплект от тиара, колие, обеци и брошка.
Смарагдовият комплект е един от общо четири комплекта с бижута, които са на разположение на кралицата на Дания. Когато не ги носи, те са изложени в замъка Розенборг. Датските кралски бижута са единствените в света, които едновременно са изложени в музей, но се и ползват от кралицата, научаваме от официалния сайт на кралското семейство на Дания.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бременна ли е Кайли Дженър

През последните няколко седмици в социалните медии усилено се говори, че Кайли Дженър е бременна. Оказва се, че твърденията за безпочвени и Кайли Дженър и Тимъти Шаламе не очакват дете заедно. 26-годишната милионерка и 28-годишният актьор бяха в основата на спекулациите за бременност, които за първи път бяха предизвикани от комика Даниел […]

Subscribe US Now