Каква е причината за смъртта на Лиъм Пейн

Предварителният доклад от аутопсията на Лиъм Пейн беше споделен от прокуратурата в Аржентина, разкривайки, че 31-годишният изпълнител е починал от вътрешни и външни травми при падане от третия етаж на хотел в Буенос Айрес в сряда, 16 октомври.
Според прессъобщението на испански език от Националната наказателна прокуратура на страната, публикувано на следващия ден, първоначалният доклад заключава, че бившата звезда на One Direction изглежда е бил сам и под въздействието на вещества, когато е паднал на 5:07 вечерта в сряда. Констатациите са в съответствие с обаждане на 911 от персонала малко преди смъртта на Пейн в хотела, според което гост е бил “затрупан с наркотици и алкохол” и “унищожава цялата стая”. Докато полицията пристига, Пейн вече е паднал и е починал на място поради нараняванията си.
Аутопсията също така отбелязва, че тялото на Пейн е било откарано в съдебната морга в сряда вечерта и проучено от съдебни лекари от 21:45. до 23:05ч. Те заключват, че 25 наранявания – включително на черепа, корема и крайниците, идентифицирани на музиканта, са съвместими с тези, причинени от падане от високо. Те също така отбелязват, че няма следи от защитни рани по ръцете му и като се има предвид позицията на тялото му, той може да е бил частично или напълно в безсъзнание по време на падането си. Съдебните лекари също така не откриват признаци на намеса на трета страна.
В доклада се отбелязва, че следователите все още проучват обстоятелствата около смъртта на звездата и дали е замесена трета страна. В нощта на смъртта на Пейн следователите са разговаряли с петима души – трима служители на хотела, както и две жени, които са били с изпълнителя в часовете преди смъртта му, но са си тръгнали преди падането му. В помещението разследващите са открили и вещества, които на пръв поглед изглеждат като наркотици и алкохолни напитки, уточнява Billboard.
Експертите все още чакат допълнителни токсикологични тестове, за да определят степента, в която наркотиците и алкохолът може да са изиграли роля в смъртта на Пейн.
Новината за смъртта на възпитаника на X Factor разтърси света на музиката, като фенове и близки на Лиъм Пейн се обърнаха към социалните мрежи, за да изразят своята скръб. Семейството му сподели изявление с BBC в четвъртък, 17 октомври, като написа: “Сърцето ни е разбито. Лиъм ще живее завинаги в сърцата ни и ние ще го помним с неговата добра, забавна и смела душа. Подкрепяме се взаимно по най-добрия начин като семейство и молим за уединение и пространство в този ужасен момент.”
Междувременно Хари Стайлс, Найл Хоран, Зейн Малик и Луис Томлинсън, бивши членове на поп групата One Direction, казаха в изявление, че са “напълно съкрушени” от смъртта на техния бивш колега от групата Лиъм Пейн, когото наричaт свой “брат”.
“Спомените, които споделихме с него, ще бъдат съкровени завинаги. Засега мислите ни са със семейството му, приятелите му и феновете, които го обичаха заедно с нас”, казват Стайлс, Хоран, Малик и Томлинсън в съвместното изявление, публикувано на страницата на групата в Instagram. “Ще ни липсва ужасно много. Обичаме те, Лиъм.”
Тяхното изявление добавя: “След време и когато всеки може да го направи, ще има още какво да се каже. Но засега ще отделим известно време, за да скърбим и да преживеем загубата на нашия брат, когото много обичахме.”
Освен това и Зейн Малик, и Луис Томлинсън споделиха отделни публикации, в които изказват скръбта си заради неочакваната загуба. 
“Лиъм, открих, че ти говоря на глас, надявайки се, че ме чуваш, не мога да не си помисля егоистично, че има още толкова много разговори, които трябваше да водим в живота си”, пише Малик до стара снимка на двамата. “Никога не успях да ти благодаря, че ме подкрепи в някои от най-трудните моменти в живота ми.”
Изпълнителят на “Dusk Till Dawn” добавя, че макар да са имали своите търкания и разправии, Пейн винаги е имал “положителна перспектива” и му е дал да разбере, че е “обичан” в трудни моменти.
Луис Томлинсън също си спомня за покойният му колега от групата One Direction с много любов и благодарност. 
“Повече от опустошен съм, че пиша това, но вчера загубих брат. Лиъм беше човек, от когото се учех всеки ден, толкова положителна, забавна и мила душа”, пише Томлинсън в Instagram.
“За първи път срещнах Лиъм, когато той беше на 16, а аз бях на 18, моментално бях изумен от гласа му, но по-важното е, че с течение на времето имах шанс да видя добрия брат, за когото съм копнял през целия си живот”, продължава Томлинсън. “Лиъм беше невероятен автор на песни със страхотно усещане за мелодия, често говорихме да се върнем заедно в студиото, за да се опитаме да пресъздадем химията на писане, която бяхме изградили в групата.”
Томлинсън отбелязва, че чувства Пейн като “най-важната част от One Direction”, като признава “перфектния му тон, сценичното му присъствие, дарбата му да пише”, добавяйки: “Благодарим ти, че ни оформи, Лиъм”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо крал Чарлз замина без Камила за Австралия

Днес, 18 октомври, се очаква крал Чарлз и съпругата му Камила да пристигнат в Австралия на първото си официално посещение в ролята си на монарси. Визитата им е приемана нееднозначно в страната, в която от десетилетия се говори за превръщането й в република. Дали посещението на британския крал ще мине […]

Subscribe US Now