Харви Уейнстейн е диагностициран с рак

Докато излежава присъдата си за изнасилване, Харви Уейнстейн е бил диогностициран с тежко заболяване.
Холивудският продуцент страда от хронична миелоидна левкемия или рак на костния мозък. Това е било установено докато в затвора в Ню Йорк, където е и подложен на лечение, по информация на NBC News.
Пред медията Крейг Ротфелд – представител на Харви Уейнстейн, не е дал повече информация. “От уважение към личния живот на г-н Уейнстейн няма да даваме повече коментари”.
За хроничната миелоидна левкемия се знае, че тръгва от клетките на костния мозък на човек, преди да нахлуе в кръвта, и представлява 15 процента от случаите на левкемия при възрастни.
Това е поредно здравословно предизвикателство за Харви Уейнстейн откакто бе задържан през 2018 г. Две години след като се изправи пред обвинения в сексуално посегателство, излезли наяве по време на движението #MeToo, той претърпя сърдечна операция. През юли пък бе хоспитализиран с Covid-19 и двойна пневмония. По информация на адвоката му от септември, Уейнстейн приема 19 лекарства, пише E! News.
През 2020 г. холивудският продуцент бе осъден на 23 години затвор по дело за изнасилване, а този април присъдата бе отменена, като съдия нареди нов процес. Тогава адвокатът му нарече решението “не само победа за г-н Уейнстейн, но и за всеки обвиняем в престъпление в щата Ню Йорк, и ние поздравяваме Апелативния съд за поддържането на най-основните принципи, които един обвиняем по престъпление трябва да има по време на процес.”
Въпреки решението Харви Уейнстейн остана зад решетките, тъй като миналата година беше осъден на 16 години затвор по друго дело за изнасилване в Лос Анджелис, което екипът му обжалва.
Освен това миналият месец той бе обвинен и за друг случай на сексуално насилие. На 18 септември продуцентът пристигна в съда в инвалидна количка, за да се признае за невинен по обвинение за престъпно сексуално действие от първа степен, припомня още NBC News.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Датската кралица Мери отново в центъра на вниманието

След малко повече от два месеца ще се навърши точно година, откакто Фредерик и Мери станаха крал и кралица на Дания. Това време беше изпълнено с доста събития от обществено и лично естество – от първите обиколки като монарси през дипломирането на най-големия им син, както и някои семейни проблеми. […]

Subscribe US Now