Може и да не видим Новак Джокович в действие до края на годината

Новак Джокович не успя да се противопостави на Яник Синер на демонстративния турнир Six Kings Slam и не се класира за финала. Но пък в спора за трето място победи Рафаел Надал в един от последните мачове на испанеца.
Още преди няколко месеца сърбинът заяви, че няма ясни планове до края на година и в кои турнири точно ще участва. Ангажиментите на Джокович бяха ясни именно до Six Kings Slam, който се проведе в Саудитска Арабия.
От сръбския журналист Саша Озмо разбираме, че Новак Джокович е решил да се откаже от участие в Paris Masters. Което със сигурност е добра новина за всички останали участници, защото именно Джокович спечели четири от последните му пет издания.
Това означава, че може да не видим Новак Джокович отново в действие в официален мач до края на 2024 г. Защото през септември той вече даде да се разбере, че няма да участва в Belgrade Open, а няма да е на линия за Davis Cup, защото Сърбия не се класира за финалите.
Това значи, че единственият шанс Джокович да играе до края на годината в официален турнир е да се класира за ATP Finals. Но към момента това не изглежда много вероятно, защото не му достигат точки. Но Новак Джокович така или иначе вече заяви, че ATP Finals не са цел за него.
Единственият сигурен мач за Джокович е този срещу Хуан Мартин дел Потро на 1 декември в Буенос Айрес, с който аржентинецът ще каже сбогом на тениса, пише Tennis Majors.  

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Защо Камерън Диас изчезна от Холивуд за толкова дълго време

През 2018 г. Камерън Диас официално обяви, че си взима почивка от киното, но това вече ни беше ясно, защото не я бяхме виждали на екран от 2014 г. Но това ще се промени скоро, защото Джейми Фокс успя да я убеди да се завърне пред камера за филма на […]

Subscribe US Now