От футбола в тениса – невероятният път на Диего Форлан

С тениса, както и всеки друг спорт, тренировките започват още от ранна детска възраст. За да може евентуално усилията да дадат резултат и човек да стане професионалист.
Е, случаят с Диего Форлан не е такъв. 45-годишният уругваец записа впечатляваща футболна кариера, играейки за отбори като Атлетико Мадрид, Виляреал и Манчестър Юнайтед преди да се пенсионира през 2019 г. Той стана и голмайстор на Мондиал 2010, отбелязвайки пет попадения за родината си.
В кариерата си Диего Форлан успя да спечели и цели два пъти Златната обувка, която се връчва на футболиста с най-отбелязани голове през годината.
Но се оказва, че футболът не е единствената страст на Форлан. Тенисът също. От Eurosport разбираме, че увлечението на бившия футболист към тениса е толкова силно, че той ще направи професионален дебют в Challenger сериите, част от ATP.
Всъщност тази смяна на спортовете не е чак толкова изненадваща, колкото изглежда на пръв поглед. Причината е, че бившият уругвайски национал е играл тенис в детските си години и дори е определян като обещаващ талант. Но в решаващия момент избира да се занимава с футбол.
Според профила му в International Tennis Federation Диего Форлан е достигнал финал на турнир в Парагвай през месец август. И се намира на 108 място в ранглистата им за тенисисти над 45 години.
Дебютът на Форлан в професионалния тенис ще бъде в средата на ноември. Тогава той ще вземе участие в турнира по двойки на Uruguay Open заедно с Федерико Кория. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Клюки за български и световни звезди

Вижте последните клюки за български, световни звезди, участници в риалити шоута и други знаменитости. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now