Алекс Лазаров и Григор Димитров подчиниха Великобритания на ATP Cup

razdumka.net

България започна с великолепна победа над фаворита в групата Великобритания с 2:1 на новия тенис турнир на нациите ATP Cup. Сблъсъкът ни остави без дъх и влиза в историята, поставяйки ни на световната карта в този спорт. Емоциите след последната точка бяха великолепни.

В Сидни нашите постигна изключително драматичен успех в третия решителен мач на двойки, в който играха Григор Димитров и младият Александър Лазаров. Те подчиниха специалистите на двойкови мачове Джейми Мъри, брат на големия шампион Анди и Джо Солсбъри – 7:6(5), 6:7(2), 7:6(8), като решителният трети тайбрек дойде след велик обрат.

Нашите възкръснаха, след като изоставаха в третия сет и показаха завиден характер, за да победят най-добре финансираната тенис федерация в света.

“Нищо нямаше да бъде възможно без човека до мен (Григор Димитров). Невероятно е да споделя корта заедно с него. Не съм играл мачове като този. Благодаря ви, че останахте с нас до толкова късно”, заяви Лазаров след двубоя.

Next Post

Безупречен Григор осигури победа на България над Молдова

Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България на новия турнир АТП Къп. Гришо не остави шансове в превъзходството си и за малко над час игра победи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3. Този резултат, гарниран и с успеха на Димитир Кузманов, който по-рано сутринта […]